Vecka 22.

Hejsan!
 
Jag sitter och dricker dagens kopp kaffe. Nu för tiden blir det ju bara en om dagen max, om ens det. Det är ju inte bra att dricka för mycket kaffe när man är gravid eftersom koffeinet passerar barnet. Man ger ju inte kaffeindrycker till barn ens. Men jag har känt ett starkt behov av kaffe efter lunch det senaste, annars somnar jag nästan ståendes=)
 
Ledsen att jag inte bloggade igår. Gabriel var inte särskillt trött när jag la honom vid åtta, men det va jag, så det resulterade i att jag somnade och han somnade väl tillslut han med, bara för att jag sov=) Sen vaknade jag vid tio igen och då va det bara att borsta tändera och återvända till sängen.
 
Idag har jag varit och handlat farsdagpresent till min kära pappa. Jag handlade present till Fredrik igår. Känns som jag är ute i god tid i år! Brukar alltid komma på det i sista stund annars! Gabriel fick sig en för tidig födelsedagspresent av sin gammelmormor, som jag oftast har med mig i stan. Det va 25% på ett köp på kapphal idag (som vanligt iförsig) och jag hittade en fin mysdress med bärgarn från bilar ni vet!? Han älskar ju blixten mc queen. Jag som en gång i tiden sa att jag INTE kommer bidra med några kläder med den där förbannade bilen på! Men mammahjärtat har smält lite, för han blir ju så glad när han tar på sig sånna kläder. jaja, detta var första plagget jag köpte med blixten på, resten av det han har är ärvda. Som 75% av hans garderob. Jättelyxigt och ekonomiskt! =)
 
En sak är säker iaf, om den lille busen i magen är en tjej som barnmorskan trodde, då blir det INTE några kläder med Hello Kitty på. Ledsen att behöva göra dig besviken frugan, men jag klarar inte riktigt av den figuren=) Även om jag vet att du älskar den!
 
Senare idag ska vi åka hem till mamma och pappa och Carl. Gabriel ser väldigt mycket fram emot det! Han älskar att vara där. Han och Carl har så himla roligt ihop! Det är meningen att min moster med familj ska komma och hälsa på från skåne, men dom har blivit sjuka även denna gång, så vi får se om de dyker upp! Jag hoppas verkligen det! Annars blir det inte förrän till jul och då jobbar jag både 25:e och 26.e så det blir inte mycket tid!
 
Nä fy vad jag babblar. Jag skulle ju egentligen skriva att jag gått in i v.22 nu.
 
Så jag babblar vidare om det. Jag byter veckor på torsdagar så igår blev det v.22. Inga större förändringar dock, Även om det händer mycket i magen så märks det ju inte så mycket utanpå. Från och med nu börjar väl magen växa på ganska ordentligt, men jag tycker min mest växer på höjden. Den syns alltså inte så mycket än, men jag känner den högre upp och sparkarna känns högre upp också. Idag kände jag hur den sparkade på två ställen samtidigt så den måste ju ha växt en del på längden det senaste!
Vi kan väl börja kalla den för hon istället. Barnmorskan sa ju på UL att hon va nästan säker, men ville inte lova ngt. Men det känns så konstigt att skriva den, så jag skriver hon. Även om det finns en chans att det blir en han. Vi säger hon tillsvidare.
Hon är en riktig vilding! Kullerbyttor och ordentliga knuffar känner jag varje dag nu! Sparkar åt alla håll och kanter. Det är jättemysigt! Jag läser om så många som inte känner ngt än, eller bara känner litegrann. Men alla bebisar är ju inte så rörliga i magen, vissa ger ju bara någon liten knuff om dagen. Mina barn verkar dock vara riktiga vildingar, för gabriel höll ju på såhär också i dessa veckor. Men jag klagar inte! Hellre massor med liv i magen än lugnt, för då oroar jag mig bara så.
 
Jag har mycket mer att skriva, men jag tar det senare. Jag är ju så bra på att tillverka noveller annars!

Mammatankar.

Hejsan.
 
Nu sitter jag och äter kvällsmat igen. Idag blev det dock filmjölk och flingor. Till och med lite honung på det. Känner mig helt i obalans efter denna konstiga, stressiga dag. Massor med insulin blev det alltså till denna kvällsmat.
 
Gabriel vaknade på bra humör i morses och var glad ända tills vi kom in på dagis. Där blev vi mottagna av vikarier idag. Eller jag fick gå och leta upp dem för dom hörde inte att vi kom. Gabriel hade aldrig träffat någon av dem förut och blev väldigt blyg och ingen av dem var så pedagogiska att de kunde gå ner på hans nivå och hälsa och kanske leka med honom. Dom visste inte riktigt hur dom skulle hantera en tvååring som blev blyg. Men den ena fick ju bära honom sen och gå och vinka till mig i fönstret men jag såg hur tveksam han var till detta. Det kändes inte bra.
 
Jag älskar verkligen Gabriels dagis. Den ordinarie personalen är helt fantastiskt och Gabriel trivs med allihopa! Han har inte gråtit en enda gång när jag lämnat, bara varit lite tveksam nångång tidigt på morgonen. Han är alltid jätteglad när jag hämtar honom och ska visa massor med leksaker och annat han gjort under dagen. Alla i personalen tycker han är en så härlig kille! Men idag när jag kom så låg han på golvet och grät, med en trött vikarie som satt jämte och såg ut som om mitt barn var väldigt jobbigt. Det kändes inte så bra. Men alla dagis måste ju ersätta med vikarier när de vanliga är sjuka, och jag menar inte att alla vikarier är dåliga! Det finns ju fantastiska vikarier! Men dessa var verkligen opedagogiska. Lite tråkigt.
 
Jag pratade med en ordinarie personal innan vi gick hem iaf och hon sa att Gabriel inte alls varit sig lik under hela dagen. Han hade mest legat på golvet och gnällt. Bara varit glad när dom var ute. Han har varit gnällig hemma också så troligen är det något på G. Sjukdom eller tänder, han mår inte helt bra iaf. Jag får se hur han mår i morgon.
 
Mammaångesten och mammasamvetet är verkligen påfrestande. J-Ä-M-T har man något att ha dåligt samvete för. Det är väl en liten baksida med mammalivet. Man räcker inte till hur man än gör. Man älskar ju det lilla livet så inget i världen är bra nog. Alltid går det göra bättre så samvetet är aldrig rent. Det blir inga långa pauser från det där dåliga samvetet, inte hos mig iaf. Ändå kan jag inte komma på något som jag gör direkt dåligt. Bara saker som jag kan bli bättre på.
 
Oron är också påfrestande. Som mamma har man verkligen hjärtat utanför kroppen. Man måste lita på andra att ta hand om ens barn ibland. Men värst är nog att man måste lita på sitt eget omdöme. Man måste fatta viktiga beslut ibland, även om man inte vet vad som är bäst.
 
Nä fy vad jag tar upp tråkiga saker idag! Det är inte meningen! Men det är bra för mig att ventilera mina tankar. Jag är väl medveten om att jag inte är ensam om att tycka det är tungt ibland! Inte tungt att vara mamma just, utan att bära känslorna som många mammor har.
 
Gabriels födelsedagspresenter blev inte beställda igår för ekoleko krånglade. Jag ska göra ett nytt försök nu tänkte jag. Hoppas verkligen det fungerar, så jag kan stryka det från min långa todolista snart!
 
Nu ska jag bara tvätta klart, städa tvättstugan, beställa presenterna och göra ordning mig för natten innan jag ska sova en välförtjänt sömn!!

Hard work..

Godkväll.
 
Jag sitter i mitt mysiga kök med tända ljus och äter kvällsmat efter en hård arbetsdag. Jobbade 9-18, en extratid som jag tog åt en tjej. Bara bra med lite extra pengar!
 
En omelett blev det till kvällsmat, det som är bra med omelett är att det knappt är några kolhydrater i, inte i min variant iaf. Jag har i 2 ägg, vatten, salt och peppar och som fyllning har jag tomat och skinka. Jättegott!=) Jag måste vara försiktig med kolhydraterna på kvällen för mitt blodsocker stiger bara med hjälp av hormoner på natten, och det är inte bra att ligga högt nattetid.
 
Jag ska strax surfa in på ekoleko.se och smultronbyn.se för att beställa födelsedagspresenter till min prins som snart fyller två år! Min tvååring! Jag har hittat lekmat i trä som passar bra att köpa då hans mormor och morfar har köpt ett kök som han ska få i födelsedagspresent! Jag vill försöka köpa så mycket leksaker som möjligt i trä och giftfritt material. Det är inte alltid man har råd, men inför hans födelsedag har vi ju sparat så då satsar jag på lite rejälare saker. Jag har köpt lite duplolego redan, sen tänkte jag att vi måste införskaffa lite mer kreativa saker som vattenfärg, fingerfärg och leklera. Det finns giftfritt på ekoleko. Ja, det känns som jag har planerat hans presenter bra. Hans största intressen just nu är bilar, helst i form av lastbilar, traktorer ochn utryckningsfordon.
Men han gillar även att bygga med lego, det har han blivit väldigt bra på det senaste. Pussla är också en favorit, helst med djur.
 
Nä, om jag skulle beställa dom där presenterna nu då så jag kommer i säng snart. Jag ska upp klockan 7 i morgon och börja jobba kl 9 igen. Pust!
 
 

Nu har jag dammat av min gamla dator!

Nu har det faktiskt hänt! Jag bloggar igen, under en begränsad period! Jag har känt länge nu att jag har så mycket jag vill dela med mig av, jag har så mycket tankar och funderingar, och det kan jag väl ta med mina nära å kära IRL, vilket jag också gör, men jag har alltid haft ett stort "skriva av mig behov" i perioder och nu är en sådan period, så då öppnar jag bloggen igen!
 
Jag skriver främst för att som de flesta vet så är jag gravid igen, och jag har alltid massor jag vill dela med mig av under graviditeten. Främst för att jag ska kunna gå tillbaka och läsa själv senare, så det finns dokumenterat vad jag kände och vad som hände, dels för att mina nära ska få veta och känna att de hänger med i mitt liv även om man inte hinner prata varje dag, för det är ju ett heltidsarbete med ett barn. Just nu har jag satt TV:n i arbete, så den tar ett litet arbetspass åt mig så jag hinner skriva lite här=) Bamse är nämligen väldigt fängslande!
 
Nu befinner jag mig i v. 21 i graviditeten. Hittills har det gått över förväntan bra. Graviditeten var ju för det första inte planerad, och när jag tänkte mig en graviditet innan så kände jag att det kommer bli JOBBIGT. Dels för att nu har jag diabetes från start, och när man är gravid vill man äta i tid och otid, men diabetes kräver regelbundenhet och nyttighet. Men det har gått bra, blodsockret har krånglat ibland, men enligt mitt HBA1C som jag mäter när jag är hos min diabeteskontakt så ser det bra ut, och rutinultraljudet visade ingenting som såg dåligt ut.
Eftersom jag har diabetes så gör de ett otroligt noggrant ultraljud vid v. 20. De kollar hjärnan och hjärtat ingående, och massor med annat viktigt. Läkaren kunde inte se några avvikelser så det känns väldigt skönt.
 
Nä, jag måste säga att jag mår otroligt bra för att vara gravid. Hittills måste jag definitivt tillägga, för man vet ju aldrig, det har jag lärt mig! Ibörjan mådde jag illa om jag inte åt ofta, mest hela tiden, men det går ju att leva med. Jag var otroligt trött också men det går väl nästan inte undgå som gravid. Jag hade inga andra symptom. Eller om ni frågar Fredrik så är väl inte mina hormoner i balans överhuvudtaget och det kan jag väl hålla med om, men det räknade jag med från början.
 
Just nu är jag bara lite tröttare än vanligt. Jag har inte foglossning, inget illamående, inga krämpor. Jag känner mig fin i min mage, som jag älskar. Jag trivs otroligt bra i min kropp som gravid. Skulle kunna tänka mig att ha mage helatiden=) Jag tröttnade aldrig på den förra gången heller. Visst är jag tröttare än vanligt, men inte så jag lider. Jag har inte behövt börja med järntabletter än för denna gången äter jag så mycket bättre. Men mat har ju av många andledningar blivit mer och mer ett intresse för mig, och då främst nyttig och ekologisk mat som de flesta kanske vet vid detta laget men det har ju bara positiv inverkan på hur jag mår, så det är bara bra=)
 
Jag har känt sparkar/rörelser från v.13. Det är tidigt, men inte konstigt eftersom att det är andra graviditeten och moderkakan ligger i bakvägg, den är alltså inte ivägen framåt och dämpar sparkarna. Det är så mysigt att känna hur den rör sig och just nu är den ju som mest aktiv. Mellan v. 20 och v.30 finns det ju så mycket plats fortfarande så den snurrar runt och gör kullerbyttor och ibland är det så jag håller andan för den är så livlig! Det kittlas nästan när den trycker så utåt mot huden. Men mysigt är det! Och roligt att se utanpå!
 
Gabriel har inte förstått att han ska bli storebror än. Vi har inte gjort några större försök till att förklara heller, för jag tror inte det går än när magen inte är så stor. Men när man börjar se att mamma förändrats och fått en stor mage som rör på sig ibland, då ska jag förklara för honom!
 
Jag avrundar nog här även om jag har tusen saker till att skriva om. Men allt kan ju inte komma med i ett å samma inlägg! Jag ska byta av TV:n så den för vila lite, troligtvis kommer jag gå och bygga lego=)
 
 
 
 

RSS 2.0