Våran roliga helg!

Hejsan!

Helgen har varit fantastisk!! I Lördags firade vi påskafton med Sandra & Tobbe och Markus & Carro. Vi hade det trevligt och lagade trerätters. Det blev skagentoast till förrätt, grillat med tillbehör till huvudrätt och sen glass med maränger och bär för de som orkade sen. Det va meningen att det skulle bli bananasplitt men ingen orkade göra det sen för alla föll i matkoma.

Jag och Sandra delade på en liten flaska vin, eller vad man ska kalla det. 7.5 % alkohol, helt lagom för mig som inte druckit på över ett år! Det kändes bra. Jag fick fina tulpaner av Sandra & Tobbe och nu känner jag för att köpa blommor varje dag, det ser så fint ut på bordet!

Igår va det dop för Gabriel, mitt lilla solsken! Allt gick bra, i kyrkan va han hur lugn och söt som helst men han va lite trött så när prästen predikade så somnade han. Han sov sig igenom pianospel och sång och vaknade inte förräns alla började ta kort och prata med honom. Då satte han på fotomodellsmajlet och så fick mina fotografer fina bilder! Jag tog inga kort själv för det kändes inte direkt motiverande med min kamera, men det finns bilder i mammas & pappas kamera och Sandra har massa fina bilder och frugan och nina så jag ska försöka fjeska till mig dem;)
Alla har ju så bra kameror förutom vi. Men det kommer väl...

Efter kyrkan samlades alla och vi åt smörgåstårta och tårta i församlingshemmet. Jag hoppas alla tyckte det va gott och va nöjda och glada! Gabriel fick en massa fina presenter och det va verkligen bra saker som alla hade köpt! Allting kommer komma till användning och vi fick inga dubletter! Helt otroligt! En sak är lite knepig bara, vi har aldrig fått en "första året bok". Jag trodde vi skulle få en när han föddes, men nej, sen trodde jag vi skulle få en i julklapp men nej, och nu till dopet va jag bombsäker på att det skulle finnas en i något paket, men nej!! Haha, alla tror att någon annan ska köpa en så ingen köper det=) Men Gabriel fick två presentkort på Kurragömma så jag ska köpa en sådan bok för nu måste jag börja fylla i! Så bara så alla vet, jag ska köpa en själv nu!=)


Jag är väldigt nöjd med dagen och vi är så tacksamma för all hjälp vi har fått med allting! Särskillt min mamma & pappa ska ha ett stort tack för utan dem hade det absolut inte blivit såhär bra! Jag har världens mest hjälpsamma och bästa föräldrar!

Jag bjuder på några söta bilder när Gabriel provar lite presenter från sin Farmor med familj:


På den lilla etiketten på mössan står det "Älskvärd" och det stämmer ju
väldigt bra!=)



Detta är inte en rättvis bild men detta är en "blöjtårta" som Gabriel fick
av Mia och hennes familj. Den är verkligen en vacker skapelse!
Jag ska visa fler presenter senare, ska få alla bilder och så först och ta fler
kort på allt vi fick!



Stekarn!


Shopaholic..

Hello.
Jag har varit och shoppat saker till dopet hela veckan känns det som. Gabriel sov 20min på dagen i onsdags och 10 minuter på dagen igår, ca. Han kan inte somna i vagnen längre, bara om man går länge och helst i skogen. När jag och Sandra gick runt kransmossen i Måndags så sov han en stund.

Jag har hittat kläder till Gabriel och kläder till mig, så det är fixat. Jag har köpt all mat och dekoration till dopet, men en dekoration som jag gjort hemma, alltså planterat gräs i äggskal går inte så bra. Jag har nog inte direkt gröna fingrar för jag verkar inte ens kunna plantera ogräs. Hallå!? Det växte lite, men nu vissnar det istället! Jag Funderar på att ge upp. Men det skulle vara så sött att ha på borden.

Jag får väl ringa ett nödsamtal till mamma...

Jag och Sandra ska ta en runda runt kransmossen idag igen, det är så skönt att gå promenader i skogen!! Älskart!

Och i morgon är det påskafton och den ska firas med trerätters och ett halvt glas mousserande! Eller hur det stavas.
Inga mängder här inte för jag delar ju trots allt fortfarande med mig av allt jag stoppar i mig till min finaste, och han får promt vänta tills han blir 18. Helst längre=)

Gabriel i vårsolen.

Det är verkligen en härlig dag ute! Jag tog lite kort på min fina i gräset och gud så glad han blev!


Solhatten fick han av gammelmormor idag, men vi säger mormor för
det blir för jobbigt att säga gammelmormor.


Han skrattade så fint åt gräset, det va tydligen väldigt roligt med gräs!!


Fullt upp!

Godmorgon!

Det ska bli jättefint väder idag och 18 grader lovade dom mig på vädret igår. Hallelulja!

Jag tänkte stanna inne till efter lunch som jag tänkte äta runt 12:30 sen ska jag och Gabriel ut! Vi har någonting planerat varjedag hela veckan.

I morgon är det föräldragrupp, sista gången. På Onsdag ska vi handla allt inför dopet, på torsdag ska vi till Knalleland med Sandra och fixa kläder till mig och Gabriel. På Fredag ska jag och Fredrik till knalleland och fixa kläder till honom och på Lördag är det påskafton och den ska vi fira med Sandra och Tobbe.

Och såklart Söndag, då är det ju dop=) Det ska bli roligt och jag har beställt fint väder! Samma väder som idag ska det bli. Jag tänkte städa ett rum varjedag denna veckan för att det ska bli rent någongång.
Idag ska jag rengöra badrummet, i morgon blir det nog köket, på onsdag hallen, på torsdag vardagsrummet och på fredag sovrummet. Jag har inte städat på hundra år känns det som. Fullt upp denna veckan alltså.

Jag skulle vilja ha en hoppgunga till Gabriel. Han skulle älska det är jag säker på! Jag vill inte köpa en för jag tror Fredriks syster hade en som dom inte ville ha längre. Så ida, om du läser detta, hade du en hoppgunga som du ville ge bort? Eller sälja för en liten peng?=) Jag vill ha den i sånna fall!!

Nu ska jag börja med det TRÅÅÅÅKIGA badrummet. Fy och blä.


Veckoinfo.

Sådär ja, ursäkta frånvaron, men det är mycket nu!

Igår åt vi ju ute på Oliven och det va väldigt mysigt och gott! Gabriel skötte sig fast han va jättetrött och min förhoppning va att han skulle somna, men icke, det fanns för mycket att titta på så han tittade och gnällde lite omlott, men det va ändå ok. Jag åt som vanligt sovulaki men, kan ni tänka er!? Jag glömde fota maten. Jag är nog den sämta fotografen men jag va så inriktad på att äta för att sedan ta upp Gabriel. Jaja, kanske nästa gång=) Efter Oliven gick vi och handlade lite gott att äta när vi kom hem då vi ansåg att Gabriel inte skulle orka vänta på att vi beställde dessert också och han somnade såklart så fort han fick på sig ytterkläderna.

Jag blir så trött på kvällarna nu för tiden så ögonen faller ihop så fort jag tänker på att sätta mig i soffan nästan. Det är lite tråkigt...

Idag har vi babysimmat och det gick lika bra idag. Fredrik va med som åskådare och fotograf. Det är dock inte lätt att få bra bilder i poolen. Inte med min dåliga kamera iaf! Gabriel va glad och tyckte det va skönt att bada idag också. Han är verkligen ett litet solsken=)

Nu  veckan som kommer är det mycket fokus på dopet nästa söndag. Det ska handlas mat och fixas dekorationer och köpas kläder osv.. Jag kommer nog isolera mig lite för att hinna med allting. Lite lugn och ro kommer behövas mellan varven också.

Nu har jag velat fram och tillbaka i några dagar om jag ska sluta äta mjölkprodukter. Alltså inte äta något med mjölk överhuvudtaget, för barnmottagnignen rekomenderade det. Jag tror inte blodet beror på det, men jag fattar snart inte vart jag ska ta vägen av oro så jag får helt enkelt testa. Jag måste testa allt. Om det inte blir bättre så vet jag ju det iaf. Jag orkar inte med att vara "tillfälligt mjölkallergisk" och diabetiker men jag får väl stå ut. Inget med mjölk och inget med snabba/mycket kolhydrater är det som gäller alltså. Jobbigt.

Jaf förstår inte hur personer som verkligen inte tål mjölk på riktigt kan överleva hela livet. Dels så är det sjukt dyrt, dels så är det inte lika gott, man kan inte äta tillsatsfritt och det finns nästan inget ekologisk och ska man ha det med så får man ju vara rätt rik..Visst för att vara laktosintolerant, det hade väl funkat, men inte hela mjölken lixom. Jag är glad att jag inte är allergisk på riktigt.

Nä, nu ska jag fixa lite dopdekorationer medans min lille simmare ligger och sover.

Mysig kväll...

Hello. Idag har jag och Sandra vart och köpt lite saker till dopet. Mer detaljer köps på Onsdag. Det närmar sig nu!

Nu ska jag och mina "pojkar"  åka till stan och äta på Oliven! Jättemysigt förslag som Fredrik kom med igår! Jag blev så glad! Idag ska jag inte glömma att ta kort på maten! Lovar!


Tröttare, tröttast!

Herregud vad jag är trött idag! Helt galet. Gabriel ville upp 07:10 men jag lyckades ta mig upp 07:30. Skrutten låg på golvet och kravlade runt en stund, han har redan försökt börja åla. Han blir skitsur och trött när han inte kommer dit han vill. 50 min senare sov han för han blir så trött av att lära sig och utvecklas verkar det som.

Jag åt frukost och sen gick jag och la mig jag med, men jag han knappt somna innan han vaknade, fast då hade han sovit 1½ timme så det va väl inte så konstigt. Jag tänkte tankar som: "Tänk om någon, tex min mamma bara kunde plinga på dörren nu och säga att hon gärna passar Gabriel i tre timmar så jag kan få sova" Man skäms lite när man tänker sånna tankar, men dom tankarna har väldigt lätt för att komma när man är så trött!!

Nu ska jag äta räkpaj. Jag har blivit galen i räkpaj. Godaste receptet hittar ni hos Sandra


Helgen som gick..

Hejsan!
Alltså vädret har ju varit oslagbart i helgen! Man blir så full av lycka!! Jag kunde gå ute utan jacka och på våran balkong va det 17 grader varmt! Balkongdörren har varit öppnen och Gabriel har haft mössa på sig inomhus=) Huvudet får ju inte utsättas för onödigt mycket drag innan dom är 1 år, om jag inte minns helt fel?

I Lördags va jag sjukt sugen på att grilla (som alla andra) och typ bara sitta på balkongen, men vi hade varit på babysimmet heladagen och vi va så enormt trötta jag och Gabriel och på kvällen passade jag min lillebror.

Lite bilder från babysimmet:


Min knubbis redo för poolen!


Full koncentration. Han tycker det är jättekul, men ser väl inte så road
ut på bild. Inte lätt att förstå att man blir fotad när man simmar=)



Flyta (i mina händer) på rygg gillade han jättemycket=) Men händerna
glömms såklart inte bort.



Å flyg!


Jag är medveten om att jag inte är någon skönhet i badmössa, men
jag tycker inte att någon passar direkt bra i det så skitsamma=)
Nästa gång ska vi försöka få lite bättre bilder. Det är inte lätt faktiskt!


Men söt är han, och han har roligt. Han vaknade kl 10 i lördags morse, alltså på sin förmiddagslur, och efter det sov han inte förräns efter badet vid 13:30. Då va han så trött att han somnade när jag klädde på honom på handduken på golvet. Han bara slocknade.

Han är ganska mycket trött nu för tiden men jag tror det är för att han lär sig så mycket. Han vänder runt till mage såfort man lägger honom på rygg och idag gjorde han det i soffan. Farligt! Men jag va ju såklart där och såg det och räddade honom från att falla ner på golvet. Men sen visade han upp sig minsann, hur stolt som helst!


Stolt Gabriel!


Gullepluttissnuttimysi!

Nu ska jag äta klart min frukost och senare ska jag promenera lääääänge. Får väl passa på idag för i morgon kommer skitpissvädret igen.

Fyndat!

Hejsan!
Jag har inget att göra just nu. Väntar på mamma som är hos frisören och stylar håret. Idag har jag träffat Mia i knalleland och där hittade jag en jättefin jacka till Gabriel! Mia hade spanat in den tidigare och tipsade om den och den kändes som en fullträff!!=) En blå med stjärnor på, ska visa den senare. Han börjar bli så varm i sin fleeceoverall och bara tröjor käns lite lite i denna blåsten. En vindjacka är det. Köpte den i strl 80 så den är för stor men han kommer kunna använda den i höst också, bara att vika upp ärmarna lite nu i vår.

Till jackan fick han ett par söta mockasiner med stjärnor även på dem. Hur bra som helst. Ibland hittar man massor på lindex och ibland inget alls, bara för att jag inte hade råd att spendera pengar på bäbiskläder idag så hittade jag såklart massa fint! Typiskt. Dom hade 25% på endel grejer med, blandannat jackan jag köpte=)

Jag ska hem till mamma och pappa nu strax om mamma kan bli klar någongång. Mysigt. Och skönt att någon lagar mat till mig!=)

He did it!

Godmorgon!! I morses hände en stor grej! Jag sa ju att det va nära igår!
Gabriel vände sig från rygg till mage, helt själv! Igår tränade han massor, men idag när jag lagt honom på filten så låg han där och kikade en stund, sen bara vände han på sig och lyckades komma över på mage. Det va en lång stund han låg och vinglade på sidan men tillslut vägde han över! Tur att jag inte missade det!

Här är bevisen. Jag hann inte få fram kameran i själva vändnigen, men på mage är han och dit kom han själv!


Gabriel i chock=)


Segersmajl!


8 april antecknas!


Efter denna vändning blev han snabbt trött och hungrig. Inte lätt att göra
stordåd så där på morgonen...=) Första vändnigen alltså 4½ månad gammal.


Det känns stort! Snart kryper han väl iväg också. Och stoppar saker i munnen. Dammsuga varjedag blir det framöver. Och köpa säkerhetsanordningar så han inte klämmer sig i dörrar eller petar i eluttag eller drar i sladdar. Här ska det säkras!

Framgång.

Snart, mycket snart kommer Gabriel kunna vända sig från rygg till mage. Han har tränat för fullt idag och han har kommit såhär långt:


Det syns inte på bilden hur nära det faktiskt är, men nära är det!


Haha, han glömmer inte att le in i kameran samtidigt med! Han lär sig!

Godaste Blåbärsmuffinsen!

Tänkte dela med mig av ett recept som min mamma hittade i ett kesellahäfte för många år sedan. Dessa blåbärsmuffins är saftiga och goda!

Förberedelser:

Ta fram smöret en stund innan så det hinner mjukna. Det ska vara riktigt SMÖR. Inget fejk!!=)
Sätt ugnen på 160 grader.
Smeten räcker till 12 stora muffinsar.

Du behöver:

150 mjukt smör
2.5 dl strösocker (jag brukar ta lite mindre)
2 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ msk vaniljsocker
1 och 1 fjärdedels dl mjölk
2 dl frysta blåbär

Så här gör du:

Vispa smör och socker fluffigt med en elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget. Blanda torrvarorna i en egen skål och vänd sedan ner dem i smeten. Rör ner mjölken. ( Jag brukar vispa ner mjölken med en elvisp men det skvätter en del=).  Blanda blåbären med lite vetemjöl i en sil eller något, jag brukar använda ett durkslag, men så att blåbären får ett tunt lager mjöl på sig så dom inte klibbar så mycket och gör smeten helt blå. Vänd sedan ner dem i smeten och blanda med en vanlig sked. Klicka ut smeten i formarna och sätt in dem i ugnen i 25 minuter.

Tips! Det kan vara gott att gröpa ur muffinsarna direkt när de kommit ut ur ugnen och fylla dem med vaniljkräm av något slag!


Dessa är inte gjorda nu, men såhär kan dom se ut. Fredrik har dock snott en..




Gabriel just nu.

Gabriel ligger i babygymmet och klänger på sina leksaker. Han tar på dem, känner på dem, klämmer på dem, ja utforskar dem helt enkelt!
Jag ville taen bild på detta men när jag kommer med kameran så är det såklart inte alls lika intressant att grejja med leksaker längre...


Men han gick med på att ge dem ett kärleksfullt leende iaf..=)


Och så ville han tala kärleksfullt med sina älskade händer...

Och jag äter frukost och hoppas innerligt att jag inte behöver åka till sjukhuset med Gabriel idag. Han hade lite blod i bajset igår med och jag måste såklart ringa och säga det, men jag tänker kräva att få en tid för jag vägrar att spendera en hel dag där igen. Jävla skitsystem dom har. Puckon.

Sugen på vår!

Hello.
Bara för att jag va en så tålmodig flicka igår så "vips", så kom mamma och pappa förbi och pappa fixade upp hängare i hallen och speglar i hall och sovrum och mobilkrok ovanför skötbordet. Skönt att ha något på väggarna! Nästa gång blir det gardinstänger och någon tavla kanske..

Jag är så sugen på att köpa blommor! vårblommor i fina krukor att ha i alla fönster och balkonglådor som jag ska så några vackra skapelser i och se när de växer sig större!

Alltså tänk att bo i norrland!? Där är det fortfarande en massa snö. De borde ju bli väldigt väldigt otåliga varendaste vår! Vi här i söder är ju galet otåliga i väntan på våren, men i norrland måste dom ju snart bli tokiga!

Tar dom studenten och sånt i samband med att sista snön smälter eller?

Sova sova trött!

Idag sover Gabriel helatiden känns det som. I förmiddags sov han från 10 till 12:30. Nu vid 14:45 somnade han igen, utan minsta svårighet eller gnäll och han sover fortfarande, alltså han har sovit i 45 minuter nu och han brukar inte sova såhär mycket. What? Sovperiod? Han vill ju verkligen sova med, lite brukar jag få "kämpa" när han ska sova på dagarna men inte idag. Det blev nästan tråkigt. Lite för lätt lixom.

Så nu sitter jag här och har tråkigt istället. Jag har ju redan hunnit diska och äta och dammsuga och sånt som jag gör varje dag...Regnet öser ner så jag kan ju inte för en gångs skull sätta mig på balkongen och njuta..

Jag får väl leta vidare efter något hörn jag kan städa i kanske...

Dopplaner.

Hejsan.

Planen för idag är att ta det lugnt och senare i eftermiddag kommer mamma och så åker vi och handlar på Maxi. Kylskåpet är lite tomt. Mamma och Carl stannar nog på middag och jag hoppas pappa hinner komma en sväng också så vi kanske äntligen kan få upp något på väggarna. Pappa är våran lilla hantverkare.

Jag har funderingar på att lära mig hur en såndär borrmaskin fungerar. Då kommer det komma upp saker på väggarna kan jag lova! Just ju har vi varken gardiner, speglar, hängkrokar, tavlor eller något annat uppe. Lite irriterande, men jag håller mig lugn. Det kommer inte vara så för alltid.

Just nu håller jag på att försöka hitta en passande dopsång. Jag gillar "Vind i ditt hår" med Shirley Clamp, jag har gillat den låten i flera flera år, men den är inte anpassad för en bebis, det är mer en kärlekslåt. Jag vill inte ha en vanlig dopsång för det blir ju lite väl tråkigt. Något speciellt ska det vara, en låt som beskriver min och Fredriks kärlek till Gabriel.

På Carls dop hade mamma och pappa en låt som heter "Himelen måste sakna en ängel" och den är så enormt vacker:

http://www.youtube.com/watch?v=RpMLN2A6nX4


http://www.youtube.com/watch?v=Ye8Xw_i_JGg

Denna är en stark kandidat. Den beskriver bra.

Soliga Måndag!

Hello!

Idag har det varit fint väder! Mitt minne blir alltid väldigt kort när det är fint väder, jag lixom förtrollas av solens värmande strålar, så idag glömde jag handla kinamat till mig och Fredrik och så glömde jag att handla på vägen hem från stan. Jag hade planerat att handla sedan igår, men det bara försvann. Amningshjärna? Fintväder-hjärna?

Idag har jag och Gabriel som sagt varit i stan och promenerat och fikat lite med några vänner! Jättemysigt! Gabriel är så nöjd såå när han har allas blickar på sig! Han är nöjd så länge han får uppmärksamhet och jag är så glad att han är så nöjd med att föja med mig lite överallt! Det vore ju tråkigt att bara sitta hemma lixom.

I helgen hade vi Tobbe och Sandra här på besök vilket var väldigt trevligt! Vi lagade god mat i form av fetaostfylld fläskfile med potatisgratäng a la ost och grädde (mums)=) en god sås, stekta champinjoner och sallad! Det va verkligen gott!
Vi spelade wii senare på kvällen och Gabriel fick en present av dem!


Denna fina tröjan! Kallas det pippi-tröja?


Och denna fina dregglisen=) Jag gillar ju tummenfiguren och denna
dregglisen har en så härligt grön färg! Bilden gör inte färgen rättvis..


En lyckad helg va det alltså, och veckan startade ju fint=) Vi ska inte på föräldragrupp i morgon för denna veckan är det inget och spädbarnsmassagen blev framflyttad så jag vet inte när den börjar. Men på Lördag är det babysim igen iaf, men annars har vi inget mer planerat, vad jag kommer ihåg=)

Några bilder ska ni få se på min skatt från idag:


Trött bebis!


Söt bebis=)


Glad bebis=)


Just det, denna koftan skulle jag visa med, den fyndade jag på Camprade
för ca 100 kr billigare än i butik! Söt till våren!


Nu ska jag slänga mig i soffan med något att äta och kolla på En unge i minuten. Jag kan inte få nog av det programmet och jag vet att tårarna kommer rinna idag också...

Godtidigmorgon.

Idag va det dax att stiga upp kl 06:10. Då slog Gabriel upp sina vackra ögon och tyckte han va lagom pigg tydligen, men det va inga problem för jag hade varit vaken hur länge som helst redan. Jag har inte kunnat sova inatt. Första gången jag vaknade va klockan 00:30 och då trodde jag att klockan skulle vara 05 eller ngt, det kändes som att jag hade sovit i hundra år fast vi somnade nog runt 22.

Det har varit för varmt hela natten och jag har varit extremt hungrig även om jag åt mycket innan jag gick och la mig och jag har sovit obekvämt och blä på denna natten!! Fredrik och Gabriel sov lika dåligt som mig...

Nu sover Gabriel igen och jag ska trotsa tröttheten som såklart infann sig i mig med och istället diska och sen kolla på tv. Jag tror min usla natt berodde på att jag sov en stund igår på dagen. Gabriel sov ju i tre timmar mitt på dagen och jag låg jämte honom helatiden men jag sov bara en timme av de tre timmarna. Jag va enormt trött men det tog ändå två timmar att somna. Konstigt!


Milstolpe.

Idag passerade Gabriel en milstople. Jag har ju tidigare berättat att han varit intresserad av att gripa tag i saker, men idag gjorde han det! Plötsligt när Fredrik lekte med honom så började han ta tag i saker. Han sträckte ut armen och tog tydligt tag i leksaken!
Det va så coolt att se! Man såg hur han ansträngde sig och verkligen fokuserade för att få handen dit han ville och man nästan såg hans förvåning när han lyckades!

Det måste vara oerhört irriterande att vilja ta i saker, resa sig och gå, rulla runt osv, men inte kunna!? Inte kontigt att bebisar är arga och ledsna "utan anledning" ibland!

Föressten så blev det inget babysim idag för det va inställt pga att bassängen hade gått sönder och va bara 28 grader "varm". Det är ju iskallt för en liten bäbis, och för mig med=)

RSS 2.0