Lever i verkligheten..

Hej mina kära trogna läsare. Ni är iaf runt 15 st som troget går in på min blogg och hoppas på ett inlägg varjedag. TACK! =) Jag är ledsen för denna dåliga uppdatering det senaste, men jag tappade verkligen all energi som fanns över till att blogga. Jag har lagt den energin på att läsa de bloggar jag följer och på att leva IRL. För det viktigaste är ju faktiskt att leva i verkligheten!

Gabriel är snabb som tusan nu och kryper runt i hela lägenheten och ställer sig upp mot allting, går längst med bord och sånt, ramlar, gråter, får en bula då och då (stackars!!), pratar, pekar, vinkar, säger "titta" Helatiden (man ska titta på allt!), diggar till musik och vattenkokaren (han tror vattenkokaren är musik...) Han är bara FÖR söt! Och de två små tänder han har växer de med=)

Jag ska återfå energi till bloggen, men jag vill leva lite mer IRL ett tag till...=)

Välkommen hösten!

Igår kände jag att nu är det verkligen höst. September är här och det blir snabbt både kallare och mörkare ute. Det känns skönt, även om det känns lite dumt att jag mår bra av det. Så som man längtar och längtar efter ljuset och värmen! Man längtar ju i evigheter och så när sommaren äntligen är här så får man ångest redan vid midsommar för att det då börjar bli mörkare igen, även om det inte märks. Men plötsligt så känns det bra med mörkret. Plötsligt längtar man efter mörka mysiga kvällar med tända ljus och varma filtar.

Igår bestämde jag mig för att välkomna hösten..


Myslyktor..




Kvällsmat..


Mitt äppelpie te. Hur gott som helst!

Denna kväll blir likadan. Tända ljus, mys och kvällsmat framför tv:n. Idag börjar lyxfällan och det är ett av mina favoritpogram! Finns mycket man kan lära sig och det är väl aldrig fel att bli påmind om hur det kan gå om man lever över sina gränser när man inte är gjord av pengar..

Gabriel blir stor kille!

Det har vairt några "hektiska" dagar här hemma. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad som varit så hektiskt, men jag har inte suttit vid datorn nästan någonting. Vi var ju på babysimmet i Lördags och det är SÅ himla roligt nu!
Förra kursen tyckte Gabriel om att vara i vattnet och han log och skrattade mest helatiden, med händerna i munnen och han kollade massor om sig och kring sig på allt nytt, men denna kursen är han så fokuserad på vad vi gör och på mig! Han tittar hur jag gör och han är med helatiden!

Vi skulle tex göra en övning där man först håller dem på mage i vattnet framför sig och säger "sparka, sparka" Helatiden. Då ska dom sparka med benen och då går man fråmåt, sparkar dem inte så stannar man så dom förstår att man kommer framåt genom att sparka med benen. Gabriel sparkade som en liten tok så han såg ut som ett litet vattendjur=) Sen när man kommer fram till kanten så ska man visa dem att man ska hålla fast händerna på kanten och stå på räcket som är under vattnet så dom kan stå mot kanten själva, där det är tryggt. Han stod där helt själv och höll i sig och det va så gulligt! Sen ska man lägga dem på rygg mot sin axel och hålla händerna på deras ben och säga "sparka, sparka.." Och så backar man... Han va så himla duktig!

Han dyker en massa också och han är inte rädd! Vi sätter dem på en madrass i vattnet, backar något steg och så säger vi typ "Kom till mamma" Och när de själva vill så lutar de sig framåt och hamnar med ett plask i vattnet, hela bäbisen under vattenytan och så tar man lugn upp dem igen. Det tycker Gabriel är kul=)

Babysimmet känns helt klart väldigt mycket roligare nu! Jag längtar till varje Lördag!

I Söndags var jag och Sandra och Gabriel ute på en långpromenad och stannade till vid en sjö och åt lunch och fikade. En picknick! Det var mysigt och vi gick ungefär en mil.. Gabriel tyckte det var roligt att äta ute=) Fast han åt inte så bra, det har han inte gjort på nästan hela veckan för det kommer tänder!! Det är faktiskt helt säkert nu för vi känner en tand, men den syns inte riktigt än för det är svullet, men man kan se sprickan i tandköttet! Äntligen kommer de små buständerna ut! Han är ganska så gnällig just nu pga det. Äter lite sämre och blir ledsen ibland..

Det är helt otroligt vad han utvecklas just nu! På ungefär två veckor har han lärt sig att:

*klappa händerna
*Peka
*Vinka
*Ställa sig på knä mot saker
*Krypa!
*Näääästan fått en tand


Massor händer det i hans lilla kropp nu och han blir ganska trött och gnällig. Men han är sååååå mysig! Han förstår lite mer av innebörden mysigt tror jag. Han kommer till mig och vill vara hos mig en stund ibland.

Jag har gjort två olika maträtter och fryst in till Gabriel i veckan. Fiskgryta och köttgryta! Det va på tiden att jag satte igång med det. Det känns SÅ jobbigt när man ska börja för jag har inte haft något speciellt recept att gå efter då jag inte hittar något som faller oss i smaken. Jag letar och letar men alltid är det något fel med dem. Så jag hällde i lite olika saker och båda grytorna blev bra! Gabriel äter dem och verkar tycka det är gott. Det tar ju verkligen inte lång tid att göra egen barnmat och man blir så stolt när man har de där burkarna klara så det är helt klart värt lite slit! Jag ska kanske göra en omgång spagetti och köttfärssås till honom i eftermiddag. Det vet jag ju hur man gör iaf.


Mammas Goda Fiskgryta med dill. Innehåller: Potatis, morot, majs, ärtor,
Rödspätta, dill och rapsolja. Gott tyckte Gabriel!


Mammas mumsiga köttgryta. Innehåller: grytbitar av nötkött, potatis,
palsternacka, morot, purjolök, persilja, peppar, vitpeppar, kryddpeppar
och lagerblad som jag tog ut innan jag mixade det och ytterst
lite örtsalt. Glömde rapsoljan i denna men får tillsätta det sen.


Nu får ni verkligen all info om vad vi gjort i veckan i samma inlägg, men så får det bli. Jag har nämligen glömt att berätta att jag och Gabriel var hos Fredriks syster Ida och hennes barn i Fredags. Där hade vi det mysigt oh Gabriel lekte med alla deras intressanta leksaker! Jag blev bjuden på tapas i form av små söta tacopajer som var himelskt goda, och små tacopizzor, eller vad man ska kalla det! Supergoda i vilket fall! Jag mumsade i mig! Till efterrätt blev det mini äpple och rabarberpajer med vaniljsås. Underbart gott! Allt blir så mycket godare när det är i miniform tycker jag. Vet inte varför...Jag sitter tex nu och äter barnpasta som jag köpt för att det helt enkelt är mycket godare med små bitar...


Såhär ser det ut större delan av dagarna nuförtiden. Skafferiet är
absoluta favvisstället! Där kan man krypa in och hälla ut mammas
potatisar och lök på golvet, och prassla med lite vitlöksskal! Kul grej!


Oj så kul jag har! Och så smutsig jag blir...


Busunge!!

Näst efter skafferiet så är roligaste platsen i vårat hem bakom toaletten, för där finns papperskorgen med trampan på! Ojojoj, ni skulle bara veta hur kul man kan ha med den!! Man kan banka på den, äta på den, känna på den och så kan man bara sträcka upp handen i luften så leker man lite med toalocket också!! Åh så kul! Tur att mamma städade toaletten igår...Och nu när jag är och pillar på allt i 30 cm höjd i badrummet så lär ju mamma vara väldigt effektiv med rengöringen i badrummet! Bra grej...




Första bilen...

Första bilen är en stor grej! Första bilen kommer alltid hänga med i en liten pojkes liv. På ett sätt har han valt den själv för när vi var på öppna förskolan för någon vecka sedan var det just en sån här bil som han tog tag i och lekte med ett bra tag. Han gillar den massor!

En riktig racerbil!
Den var inte billig. Kostar säkerligen inte mer än 30 kr att tillverka? Men
jag kommer inte köpa en massa billiga plastbilar/leksaker till Gabriel.
Dels för att jag vill lära honom att uppskatta sina leksaker och inte köpa
en uppsjö, utan hellre några lite dyrare. Dels för att leksaker från lite större
företag, och helst svenska är bättre för miljön. Inte en massa plast, plast och plast.
Jag vet att Gabriel säkerligen kommer ha världens hög med leksker
av plast som han kastar runt hejvilt när han är 3, men jag kan ju få
göra ett gott försök?


Dessa finns i olika färger och till dem finns det ett Garage. Jag tänkte
samla på dem så han har alla. Han älskar ju dem trots allt! Kommer bli
fint i hans framtida rum!

Måndag, Tisdag, Onsdag och idag!

Hejsan!

Ursäkta frånvaron. Men ni vet ju att det blir så ibland.
I Måndags firade vi Fredriks syster Marica som fyllde 20 den 20 Juli. Bättre sent än aldrig! Vi var Syskonskaran; Ida, Camilla, Marica, Rebecka, Fredrik och Deras... vad säger man? Plastsyrra? Låter ju dumt men Elinor iaf, Anne-lie och jag. Och såklart Gabriel! Vi hade en trevlig kväll på Oliven och jag testade för en gångs skull något nytt!! Fläskfile fylld med örter och soltorkade tomater med rödvinssås  och potatisgratäng. Det var gott, men jag hade förväntat mig mer av fyllningen. Till efterrätt tog jag glass med hallonsås och en kaffe=)

Jag lyckades komma ihåg att ta kort på efterrätten!!


Nej då, jag har inte redan tagit en smakis på hallonsåsen..


Rebecka, Elinor, Anne-lie och Gabriel..


Ingen som riktigt koncentrar sig på att vara med på mitt foto här, men
ändå..=)


Stackars Camilla fick visst blixten i ansiket, men jag måste ha med denna
bilden för det va den enda som självaste födelsedagsbarnet fastnade på=)
Marica till höger alltså=)


Självaste jag i en suddig bild tagen av mig själv!..

Ja det va den kvällen det. Ida lyckades inte fastna på en enda bild! Annars va det nog alla! 

I Tisdags var jag och Gabriel med Mia och Cassandra på Leos lekland. Det tyckte Gabriel var roligt, men han var lite trött för han lekte ganska precis innan han skulle sova. Inte lätt att tajma allt. Men kul hade han ändå!


En sötnöt i bollhavet!


Att vara vid och hålla i nätet var kul! Sen åkte vi rushelkana och klättrade
lite. Vi måste åka dit igen!

Efter Leos gick vi lite i knalleland. Jag köpte ett regnställ till Gabriel i storlek 92/104 tror jag det va. Alldeles för stor men han kommer ju garanterat växa i det! Jag funderade länge och väl på om han verkligen behövde ett regnställ nu när han är så liten, men jooo, alltså efter att vi blivit blöta MÅNGA gånger eftersom att det alltid regnar när vi ska in eller ut från maxi och in och ut i bilen så bestämde jag mig för att regnställ får det bli. Jag köpte ett fodrat. Det kommer han kunna ha långt in på hösten för det verkar hålla värmen väldigt bra! Och det kommer säkerligen passa ända tills nästa höst och kanske våren efter det. Jag ska ta kort på det senare så ni får se.

Även jag fick mig en regnjacka, faktiskt min första sen jag va barn typ. Jag är inte en såndära utrustad människa, men nu så! Jag måste ju kunna gå ut även om det regnar nu när jag har en bebis som måste ut i friska luften varje dag! Inget regn skall nu få hindra oss!! Min jacka är blå, och Gabriels regnställ är grönt.

Igår var jag sjuk heladagen. Jätteförkyld blev jag plötsligt av någon andledning. Jag har inte umgåtts med någon sjuk person och jag som ALDRIG blir förkyld!? Jag har till och med redan varit dunderförkyld en gång detta året, i våras, då hade jag ju till och med Feber! Och så går jag och blir förkyld en gång till!? Inte likt mig!

Gabriel håller sig frisk iaf och jag känner mig mycket piggare idag, snoret hänger dock med. Men imorgon vet jag att jag kommer känna mig iprincip frisk=)


Föressten!! Idag, Första September tog Gabriel sina första krypsteg!
Två små krypsteg blev det allt och jag är så stolt! Denna bilden
tog jag bara direkt efter jag sett det, var tvungen att hämta mobilen först
så detta är inte kryp in action, han bara står på knäna, men jag var
ändå tvungen att ta en akut direkt-efter-bild!!


Lille fisen somnade helt utslagen på en minut i våran säng vid läggdax.
Har inte sovit mycket idag och nu tror jag VERKLIGEN att det är tänder på G
för efter middagsluren idag vaknade han och va så ledsen och det såg alldeles
svullet ut på tandköttet där nere och jag tyckte mig skymta liiiiiite vitt ett tag.
Han har varit lös i magen idag med och det sägs ju att dom blir det..
Hoppas, hoppas...


Liten kille i stor säng..


Liten kille i egen säng..

Bye.

RSS 2.0