Slappelislappdag.

Godeftermiddag!

Idag är en riktig slappardag! Gabriel hade ont i magen hela natten nästan, massa dumma pruttar som ville ut och på morgonen väckte han oss med massa gråt för han va så arg på sin mage. Då gick Fredrik upp och jag fick sova en halvtimme till. Vi gjorde frukost och sen gick jag och Gabriel och la oss igen för han va jättetrött och hostade och nös så jag började ana en förkyldning..
Tre timmar sov vi och herregud vad skönt det var! Fast mitt i sömnen fick jag vara vaken och hålla för Gabriels öra för det regnade så extremt mycket så det var väldigt hög ljudnivå i sovrummet. Det smätter lixom mot fönsterbrädan utanför.

Jag har typ gått runt i pyjamas halva dagen och ätit Marabous Never stop som Fredrik köpte igår. Det är gott! Men nu är jag påklädd för vi va och handlade en sväng innan.

Igår hade jag och Sandra mycket roligt! Filmen var bra! Kan rekomendera Braidmaids, eller hur den nu stavades för er som vill lämna biosalongen utan hard feelings så att säga. Den är lixom rolig, har en vanlig handling, egentligen är den lite sorlig men inte så man blir deprimerad, karaktärerna va inte sådär jättesnygga och perfekta utan såg väldigt alldagliga ut och det tycker jag är bra! Mer sånt! Bra film helt enkelt!

Efter Bion gick vi mot Restaurang Oliven och där åt vi god mat och drack varsit glas vitt vin och pratade en massa. God mat, gott vin och jag hade trevligt! Vi tog dessvärre inga kort någon utav oss faktiskt! Det blev bara inte så. Ledsen för det! Jag hade lockar i håret så det hade jag ju kunnat engagera mig lite och ta kort på eftersom att det knappt aldrig händer längre, men jag hade så brottom så det hanns inte med!

Babysimmet var roligt igår också! Gabriel gillade det och det märks att han är mer koncentrerad nu! Han fokuserade mer på mig och på vad jag gjorde och försökte lära honom än på allt annat och det var roligt att se en sådan förbättring! Han dök två gånger under vattnet och tyckte inte det var det minsta läskigt. Min söta unge=)

Jag tänkte fotsätta slappa vidare nu faktiskt. Vet inte om jag kanske städar badrummet eller något senare i brist på annat, men jag ska försöka slappa hela dagen. Det är skönt som omväxling ibland!!

Skrämmande morgon..

Herregud! Jag hann både sätta på datorn OCH sätta mig här och skriva ner några rader, för dem som bryr sig! Och allt detta tackvare att jag var så SJUKT kissnödig i morses!

Jag hade ställt klockan på 07:30 och lovat Fredrik dyrt och heligt att jag inte skulle snooza. Jag kan nämligen snooza i all evighet om det skulle va så..
Men det var av största vikt att jag gick upp halv 8 idag så att Gabriel kunde få komma upp och äta frukost så att han hinner sova och äta lunch innan babysimmet. Jag vaknade alltså i morses av att jag var sjukt kissnödig. Kollade då på klockan och insåg att den var 07:15. Alltså ingen idé att gå och lägga sig igen. Deprimerande! Men ja, det gick! Jag tog med mig Gabriel till soffan och satte på barnkanalen som Gabriel är väldigt fashinerad av så jag kunde få slumra en stund till medans han är vaken och gjorde av med lite energi så att han kunde sova igen kl 10. Smart va!?=) Jag slumrade alltså och Gabriel kollade på tv liggandes och pratandes i min famn. Mys!

Nu sover gullungen efter en extremt skrämmande morgon! Herregud, jag har haft magkramp! När jag kom in i köket i morses och kollade ut genom fönstret gick det typ en stöt av rädsla genom hela kroppen, för mitt på himlen gick det typ en gräns mellan ljusa och KOLSVARTA moln! De kolsvarta molnen kom snabbt närmre och plötsligt blev det så mörkt att jag blev tvungen att tända många lampor för att se och jag såg att grannarna gjorde likadant. Mörkret stannade en stund, men så blev det ljusare igen. Jag kände mig aningen lugnare men precis när jag satt mig ner för att mata Gabriel så blir jag bländad av en jätteblixt utanför köksfönstret. Magkrampen var ett faktum och jag skakade av skräck, men jag får ju inte visa för Gabriel att jag är rädd så jag fick bara hålla mig lugn.

När vi ätit klart tog jag med mig Gabriel in på toan för där hör man typ inte något utanför för det är en fläkt som låter och Gabriel låter ju endel med. Det va tur för det hade kommit värsta jättejättemullret så Fredrik vaknade och gick upp, men jag hörde inget för Gabriel var arg när jag bytte bajsblöja. Men lamporna slocknade ett tag så jag förstod ju att det nog hade slått ner någonstans.

Uch, det va läskigt!


Barnmat och blåbärspaj!

Godafton mina läsare!

Jag kan stolt meddela att Gabriel åt min hemmagjorda barnmat idag! Fast jag gjorde inte riktigt som jag skrev. Jag läste lite från ett recept, fast bara typ hur mycket vatten man skulle ha till mängden grönsaker jag kokade.

Jag hade i tärnad kyckling, morötter, ärtor, ris, vitlök och några kryddpepparkorn och kokade det i kanske 20 minuter. Sen hade jag i lite dragonkrydda, för det passar ju bra till kyckling. Sen mixade jag ihop allt och hade i lite rapsolja. Först när jag smakade tyckte jag inte det smakade något alls, men efter lite mer svartpeppar och dragon så smakade det faktiskt bra. Och Gabriel åt upp allt med god aptit! Det blev tre portioner så nu har jag en i kylen och en i frysen. Perfekt!


Tre porioner hemmalagad barnmat a la Jennie! Stolt!


Såhär söt var föressten Gabriel vid frukost idag! Han har börjat göra sådär
med tungan och så sitter han så jättelänge, men tungan ute=) SÅ söt!
Och om jag gör så också, då gör han så igen. Han härmas=) Roligast är
om han får känna på min tunga, men jag får absolut inte röra hans!!



Jag och Gabriel låg ute på en filt i gräset en stund idag för det har ju varit så vackert och varmt väder! Han fick lufta rumpan en stund och det gillade han!


Cool kille ute i det fria, med rumpan bar...

I eftermiddags fick jag för mig att slänga ihop en blåbärspaj så det gjorde jag! Den blev good och till den gjorde jag en hemmagjord vaniljsås. Jag surfade runt en ganska bra stund för att hitta någon och till en början gjorde jag en som man kokar upp, med ägg och mjölk och vetemjöl och socker. Den blev äcklig! Den smakade vetemjöl och blev jättetjock och alldeles för stabbig..

Så jag surfade vidare. De flesta recepten är ju med vaniljstång vilket jag inte hade hemma, men jag har äkta vaniljsocker så det fick duga. Och det gjorde det=)


Mmmm, Fredagsfika var gott!! Ser ni hur fluffig och fin vaniljsåsen blev!?

Tillslut hittade jag en kallrörd vaniljsås som verkar vara ett riktigt husmorsknep! Ett gammalt recept är det iaf!

Du behöver:

4 äggulor.
4 msk florsocker
1 vaniljstång (eller 1 msk äkta vaniljsocker)
4 dl vispgrädde.

Du gör såhär:

Vispa äggulorna med florsocker och vaniljstångskärnorna/vaniljsockret fluffigt. Vispa grädden i en annan skål då den blir rätt så fast. Blanda samman dem, in i kylen ett tag och vipps!! Du har den godaste vaniljsåsen som iaf jag har smakat!!!

Enkelt, men såå himla gott!

I morgon blir en hektikst dag så jag kommer inte ha minsta tid att ens sätta på min dator. Först ska jag och Gabriel till babysimmet som har börjat nu igen, och sen när jag väl kommer hem ska jag göra iorning mig för imorgon kväll ska jag och Sandra gå på bio, bridesmaids, eller hur den heter?! Ni vet vilken jag menar iaf, och sen efter den ska vi ut och äta på oliven och ta ett eller möjligtvis två glas vin! Mys på det!

Godnatt!



Barnmat..

Nu tänkte jag ställa mig vid spisen och försöka mig på att göra egen mat till Gabriel. Barnmatsburkarna erbjuder inte tillräcklig variation och börjar bli enoooormt tråkiga. Det är bara det att jag måste komma igång och göra några storkok så jag har att bara värma upp precis som jag gör nu, för jag vill ju inte laga barnmat varendaste dag.

Idag tänkte jag börja med att bara koka ihop kycklig, broccoli, morötter, vitlök, potatis, paprika, lite kryddor och så mixa det sen när det är klart..Det är ju väldigt, väldigt enkelt men med mycket näring.

Hoppas han äter..=)

Sitta? Vad är det?!

Hejsan.

Det känns som att det är första gången jag sitter ner idag nu, men det är faktiskt andra gången.
Jag inledde dagen med att dammsuga hela lägenheten. Efter det tog jag och Gabriel en sväng till Maxi och storhandlade samt tankade bilen. Jag köpte Huggies blöjor. Jag känner ingen annan som gör det, därför var jag lite tveksam, men jag stod där och vägde för och nackdelar läänge! Såhär tänkte jag; Huggies blöjor kostar 69kr för ett paket och det är 4 st blöjor mindre än vad det är i tex pampers och libero, men huggies kostar 34 kronor mindre så man tjänar ju på det pengamässigt. Huggies har gjort reklam i svensk tv så det känns ju lite bra då det är ett märke från typ tyskland? Det stod inte något om att det är lotion i, är det det så vet jag inte om jag kommer använda dem.. det dåliga är ju att dom inte är tillverkade i sverige, alltså dåligt för miljön och dom framställs nog inte i samverkan med miljön och har ingen miljöstämpel. Mycket dåligt.

Men jag hade ingen Libero eller papmerskupong, vilket jag alltid brukar ha, men Gabriel har börjat bajsa så mycket så kupongerna inte ens hinner anlända hem till oss innan vi behöver mer blöjor, och maxi hade erbjudande om att köpa två paket blöjor av samma märke och få 50 kr rabatt, så jag köpte huggies dels för att jag är lite nyfiken på om det är bra blöjor och dels för att det blev ju mycket mycket billigare än vad det brukar bli med tanke på att jag fick 50 kr rabatt och båda paketen är sammanlagt 68 kr billigare. Men det kommer inte bli någon vana, för jag försöker ju vara en miljöhjälte! Både pampers och Libero är miljömärkta, så ni vet=) Men Libero är allra bäst för de tillverkas i Sverige.

Herregud, vad blöjsnack det blev nu! Inte meningen..

Ja, iaf så somnade Gabriel i bilen på vägen hem, men jag fick väcka honom för han hade inte ätit lunch, så jag klämde i honom en burk kycklinggryta och sen sov han i ca 1.5 timme och efter det har han varit ett litet gnäll/gråt/skrikmonster. Inget var bra, förutom om jag va med honom på golvet vilket jag inte hade tid med för jag hade världens diskberg att avverka, så han fick tillslut sitta i sin stol och kolla på mig när jag diskade medans han åt majskrokar och lekte med en oanvänd diskborste. Det dög väl...

Mitt i diskandet frågade Sandra om jag ville träna Zumba med henne idag och det ville jag ju såklart, så jag meddelade Fredrik att han fick passa Gabriel undertiden sen slängde jag ihop en lasagne till middag, åkte och tränade och när jag kom hem åt jag, gav Gabriel kvällsmat, tvättade honom och nattade den lille Sötnosen.

Så, jag har knappt hunnit med att andas idag. Zumba var för övrigt SJUKT SVÅRT! Herregud, jag är spänd som en pinne i min kropp och kan inte röra en höft, allra minst röra armar och ben och höfter åt olika håll samtidigt. När jag stod där och kände mig och en stel gammal kärring så mindes jag tillbaka till då jag dansade som mest och kunde inte förstå vart den förmågan tagit vägen!? Om jag någonsin får en dotter så ska hon dansa, och hon ska INTE sluta, för det ångrar jag något fruktansvärt mycket att jag gjorde! Jag vill kunna dansa, röra på mig tilll musik samtidigt som det ser sådär fantastistk enkelt ut!

Zumbainstruktören var förövrigt en man! Han kunde svänga på höfterna kan jag lova! Och det är ju inte en dålig sak..ehh=)

Godnatt!


Min Jennie...

Den senaste tiden har jag funderat mycket på vem jag var innan och vem jag är nu. Det som fick dessa tankar att snurra är att jag varit inne på min gamla bilddagbok och kollat gamla bilder och de som jag skrivit. Det är så kul att se sånt man inte sett på så länge! Jag har skrattat åt vad jag skrev, skrattat åt härliga minnen och funderat över hur jag kände då.

Jag är mamma nu. Jag är mamma och jag ansvarar för någon annans liv. Ett litet liv som bara växer och växer och behöver massor med tid, omtanke och kärlek. Varjedag  som jag varit mamma har jag varit tacksam för att jag fått ge liv till denna underbara skapelse. Jag har gett all min tid, lagt all min energi, gett all min kärlek och haft massor med tålamod. Det är så det ser ut att vara mamma. Man är en förebild och man formar en människa. Jag älskar varje stund, även de där jobbiga stunderna som man tror att man faktiskt har slut på ork och tålamod.

Men en liten känsla har börjat gro inom mig och den tar mer och mer plats. Jag har slarvat bort mig själv! En så stor del av mig är mamma att jag tappat bort mitt jag, mitt Jennie lite för mycket. Det blir nog lätt så för dem flesta när man får barn. Man är så inne i att få denna nykläckta lilla varelse att må bra, känna sig trygg, vara glad, mätt, ren, nöjd osv att man lätt tappar bort sig själv. Jag Saknar verkligen den som var jag innan jag blev mamma.

Jag var en bättre kompis, en öppen person, jag skämdes aldrig för mig själv, jag hade ett samvete, men inte ett dåligt samvete nästan jämt, jag hade energi, jag var så positiv och så kul! En intressant människa.

Jag menar inte att jag är sämre nu. Men som mamma blir det väldigt lätt så att om man prioriterar sig själv så får man leva med att ha dåligt samvete, även fast man inte borde. Jag har helt förlorat mitt självförtroende, skäms ofta för helt onödiga saker. Jag vet inte varför, men jag vet att jag SAKNAR att tro på mig själv. Jag saknar att kunna föra vilket samtal som helst på tal, utan att det skulle kännas det minsta pinsamt. Jag saknar att kunna vara ytlig. Saknar att bry mig om mitt jag, mitt ego, mig själv och den som är Jennie.

Alla som blivit mammor känner nog precis såhär efter ett tag. För jag ska vara ärlig, jag längtar till att börja jobba. Det känns nästan lite tabu att säga det för jag är ledig, jag får spendera 24 timmar om dygnet med min underbara son, men jag saknar att träffa nya ansikten varjedag. Jag saknar att tjäna mina egna pengar. Jag saknar att släppa kontrollen.

Jag har blivit så kontrollerad och reserverad. Planderad. Såklart ,det är ju inget konstigt, men jag vill verkligen slappna av lite. Bry mig lite mindre om oviktiga saker. Sluta vara så hysterisk.

Ofta när jag är ute och rullar barnvagn bubblar det upp en massa lycka i mig. Jag är så glad att jag får vara mamma! Jag trivs så fantastiskt bra i min mammaroll. Såfort jag visste att jag var gravid blev jag mamma. Jag är så glad att jag har barn, något viktigt att leva för. Jag är glad att jag gör något som känns viktigt varjedag. Något av värde. Jag kämpar för att uppfostra en god människa.


Men det är den här känslan inuti som säger att jag måste börja lägga några procent av energin på mig själv. Vara ytlig, öppna mig lite mer, få tillbaka mitt självförtroende, få lite distans från mitt underverk till son, bara ibland.

För han är "stor kille" nu. Han klarar sig lika bra hos sin pappa, eller mormor, eller farmor. Han är inte beroende av mig. Jag är nog mer beroende av honom. Klart han kommer sakna mig när jag roar mig på egen hand, men jag kommer nog sakna honom mer! Men jag får försöka lova mig själv att inte ha dåligt samvete under tiden för då ger jag ju inte Jennie dem där procenten energi som jag behöver lägga på mig själv. Mitt ego.

Jag är bara 22 år och inte ens i närheten av gammal. Jag har så mycket "ungdomstid" kvar och jag ska klara av att kombinera den med att vara mamma. En bra förebild. Jag menar inte att jag tänkte hänga på krogen en massa eller liknande, men någon gång ibland. Och träffa vänner utan att ha med sig barn.

Min förebild just nu är den jag var innan jag blev mamma. Jag behöver bli lite mer som den Jennie. Jag hade så fantastiskt roligt och det har jag mina vänner att tacka för! För oj, så många minnen jag har som jag kan skratta åt och må bra av! Och jag ska skaffa fler sådana minnen.

Här kommer några bilder på den Jennie jag saknar:


Ja, jag kan nog erkänna att jag var aningen fjortis på denna tiden, även
om jag inte är särskillt seriös på denna bilden. Men poängen är
att jag hade roligt och inte skämdes för mig själv minsta lilla!


En superlycklig Jennie på ett dansgolv i idre, väldigt full och aningens skelögd..


Vi va alltid snyggast i hela världen, inget kunde få oss att tro något annat.
Allt var på våra villkor och självförtroendet var det definitivt inget fel på!
Herregud, vi hade verkligen SÅÅÅ roligt, jag och min älskade "fru"!


Mitt hår var vackert.


Jag och mina älskade rosa solgalsögon, de enda jag någonsin tyckt om!

Jag har en massa bilder från hösten 2008 som jag vill visa er, men jag hittar dem inte just nu. Jag ska ta och leta fram dem, för dom speglar mig väldigt bra.

Nu, godnatt!



Gravidmagar..


Liten Gravidmage..


Blir större gravidmage..


Blir jättestor gravidmage!!


Och så den finaste Gravidmagen
som fanns!

Herregud, jag kan inte hålla på att kolla på dom här korten...Det suger ju i Gravidmagen..! Inte bra! Ajjabajja...

Charmtrollet Gabriel Nio månader!

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Gabriels niomånadersdag!

Våran älskade underbara Gabriel! En så Charmig liten person som utvecklas och växer för varje dag. Han är en liten kille som kan få vem som helst att le! Han har fått mig att skratta varje dag sedan han föddes och gett mig ett mycket rikare liv.
Sedan han kom upp på mitt bröst morgonen den 23:e November känns det som att jag har en grund att stå på i mitt liv. Jag kan vara ledsen eller arg, men jag är alltid glad för att han finns och att jag får vara hans mamma. Att få vara hans mamma är det viktigaste i mitt liv. Att se honom utvecklas, växa upp, se stoltheten i hans ögon när han klarar nya saker, höra glädjen i hans skratt och ibland torka hans tårar.
Jag älskar när han är trött eller ledsen och gnuggar in sig i mig. Han vet att jag är hans mamma och att jag älskar honom. han vet att han är trygg hos mig och att jag aldrig kommer göra honom illa.

Han vet hur värdefull han är för mig och han ska aldrig någonsin behöva tvivla på den saken.

Idag har han lärt sig att lägga sig på mage från sittande igen, han kunde det ju som sagt innan, men slog huvudet i golvet för många gånger så han blev rädd. Men nu går det jättebra igen! Snart sätter han sig själv upp också, det va SÅ nära idag, men så såg han något som han ville framåt till istället så då damp han ner på mage och ålade iväg istället!


Jag och Gabriel på Neonatalavdelningen. Vi sover.


Fredrik och Gabriel på Neo. Dom sover med=)


Gabriel i min mage. Så rädd som jag var, men så mycket som jag
längtar tillbaka!


Liten kille...


Blir stor kille!!

Vad vi hittat på idag.

Idag har jag fått återvinningen återvunnen. Kul info va?

Men jag och Gabriel var och handlade innan också. Behövde fyllas på i kylen lite. Behöver fyllas på ännu mer men det tar jag på torsdag!=) Jag och Gabriel var en sväng i lekparken också så Gabriel fick gunga och åla i gräset. Det gillade han! Men det blev snabbt kallt där på kvällen!

Jag glömde tillägga när jag skrev om vad Gabriel lärt sig det senaste att han kan vinka! Han har övat några dagar, men nu, idag faktiskt så kan han officiellt vinka!=) Så himla sött är det! Han kollar på händerna när han gör det och skrattar! Visserligen vinkar han åt sig själv för händerna är vinklade inåt men det är ju bara detaljer, han menar ju att han vinkar till mig, eller Fredrik, och så vinkar vi tillbaka och då är det ännu roligare!

Lite bilder från dagen följer här:


När jag och Sandra var ute och gick igår så vände jag på vagnen så
Gabriel åker framåt istället. Han var nämligen kinkig och jag visste inte
riktigt vad jag skulle roa honom med men detta roade honom ordenligt
ett tag! Jag körde honom såhär idag med, men ska vända tillbaka.
Det finns ju de som säger att det inte är bra för så små barn att inte
kunna ta ögonkontakt med sina föräldrar och jag tror det finns en poäng
i det, men ibland kan ju vara kul att åka framåt=)


Han gungade och skrattade och Sprattlade med sina små knubbiga ben!


Detta kortet lägger jag upp just bara för att han har en så rolig min!
Jag skulle ta kort på oss båda men nä, jag fick tydligen inte vara med,
bara på ett hörn isåfall!!=)


Sitta i gräset och mysa! Han la sig även på mage från sittande när vi
var på gräset idag. Det har han kunnat innan, men slått i huvudet så
många gånger i golvet så han inte vågat göra det längre, men nu så
är han modig kille och överinner sin rädsla!


Och här en bild på vårat fruktfat. Jag har ända tills nu varit bekväm och
mestadels gett Gabriel fruktpuré på burk, men nu så river jag äpplen och
päron och mosar bananer för fullt! Ekologiska såklart! Gabriel älskar det!!

Nu ska jag förbereda kvällsfikat med Blåbärssconsen och lite te och medans jag avnjuter detta ska jag kolla på premiären av Hollywoodfruarna! Jag tycker faktiskt det är kul att se på! Och hösten är ju här med alla de bästa Tvpogrammen igen!! Även om jag inte har tid att se direkt mycket på tv så är det kul när jag väl hinner! Tänk när jag var graid för ett år sedan och kunde följa vartenda pogram.. Det va en lyx som jag absolut inte förstod mig på då!

Bajbaj!





Blåbärsscones.

Goda blåbärsscones.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 100 gram smör
  • 2 dl havregryn
  • 8 dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • 1 ½ dl djupfrysta blåbär
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, gryn, socker, bakpulver, vanilj och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner de djupfrysta bären. Vispa ner ägget i mjölken och blanda ner den. Rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i sex bitar och platta ut till runda kakor, cirka 15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade med smör eller färskost!

 

Sconesen före ugnen...

 

Sconesen efter ugnen!

 

Min scones med smör på och Ekologiskt äppelpiete med en klick honung

i till det. Gottigt!

 

 

 

 


En massa babbel.

Hejsan.

Här sitter jag i godan ro och slurpar i mig det sista av mitt kaffe. Gud så gott det är! Jag surfar runt bland lite bloggar och jag läser ganska många mammabloggar, men kan ni gissa vem som uppdaterar mest?...

Tiobarnsmamman! Jag funderar över hur hon orkar? Jag tycker att det är en bra blogg även om hon mestadels bara skriver om vad dom gör om dagarna, men med tio barn och ett 11:e påväg så händer det ju rätt mycket. Men hon måste ju snart gå hädan av trötthet? Jag som är galet trött på kvällen vid 21 och jag har ett litet gudasnällt barn!?

Jaja, jag hade väl orkat 10 barn om jag nu hade velat skaffa mig det i framtiden, men det är inget som kommer hända! Tre barn tror jag det blir i slutändan. Då tänker jag såhär att ett barn kan man ju inte bara skaffa för jag vill ju ha mera av den dära myyyysiga spädbarnstiden och lyckliga gravidtiden (ja, jag har nästan redan glömt hur olycklig jag ofta var som gravid, kroppen är väl typ gjord för att bara komma ihåg de mysiga sparkarna och så..) och jag kan ju inte tänka mig att nästa barn kommer bli den sista för då måste man ju bara göra om det en gång till, eller? För jag tror knappats man kan tröttna på den dära allra första tiden, precis när knytet är ute och man bara myyyser med den lilla lilla nyfödda underbara skapelsen! Kan kanske vara därför vissa skaffar sig 11 barn?

Jaja, det va inte detta jag skulle skriva om egentligen faktiskt. Jag skulle dela med mig av två andra saker.

1. Igår bakade jag och Fredrik Scones till kvällsfikat och inte vilka scones som helst,.. Blåbärsscones! Hur gott som helst! Fredrik kom med förslaget om scones men jag är inte jätteförtjust i det så jag surfade runt lite för att hitta ett alternativ och fann då Blåbärsscones! Recept och bilder kommer i nästa inlägg!

2. Igår beställde jag Gardiner till Vardagsrummet och köket, äntligen! Sakta men säkert börjar vårat hem bli ett riktigt hem!


Denna hissgardin i vardagsrummet. Vi har mycket beige i
vardagsrummet så jag tyckte en liten färgklick i form av plommonlila
behövdes och jag hoppas det blir så fint son jag tänkt mig!


Och en gardinkappa till köket, bara en rak högst upp lixom. Går inte
att ha något annat i vårat kök då balkongdörren är där. Inte
så smart att gå rakt in i en gardin, så det fick bli en sånhär.
79;- är väl inte så mycket att gråta över heller om jag känner
för att byta snart igen=)

Så snart snart har faktiskt alla fönster Gardiner! Hallelulja!



 

 




Stora killen Gabriel

Heejsan.

Nu har jag tid, igen! Helt otroligt. Anledningen är den att Gabriel från och med idag bara sover en gång om dagen. Från efter lunch och ungefär två timmar framåt. Han har gjort det några gånger innan, men bara som undantag. Nu har jag märkt att det blivit svårare och svårare att få honom att somna på förmiddagarna, men även på eftermiddagarna och kvällarna, så jag antar att han inte behöver sova två gånger längre. Det är samtidigt skönt för då sover han ett längre sammanhängande pass mitt på dagen då jag kan göra vad jag vill om vi är hemma. Är vi ute på språng så får han sova i vagnen.

Föressten så har det hänt endel grejer med Gabriels utveckling! Han kan numera dricka ur nappflaskan själv. Lite får han kämpa för han håller inte på det enklaste sättet direkt, men vatten får han i sig iaf! Han måste bara slipa lite på tekniken..
Han kryper snart! Det är så nära så nära! Han ställer sig på knän och händer helatiden men så innan han far iväg så dimper han ner på mage och ålar istället, men det tar sig!

Det går typ inte att byta blöja på honom längre. Det är HELT OMÖJLIGT ibland. Så fort han kommer på skötbordet så SKA han vända sig till  mage och han tar i av alla krafter! Om jag håller i ett ben eller en arm så han inte kan vända sig så tar han i så mycket att han istället från liggandes på rygg tar sig upp till sittandes! Det är starkt gjort! Han kämpar och skriker och är som ett litet odjur och jag får aldrig på blöjan, det värsta är när han bajsat vilket han gör ca 4 ggr om dagen, för då vill man ju helst inte att bajset ska smetas ut överallt, men hans ben sprattlar så jag lyckas inte särskillt ofta byta blöja utan bajs på ben eller skötbord. Eller på mig.

Gabriel kan leka tittut med. Det har han kunnat ett tag. Om man ger honom tex en kökshanduk och lägger på huvudet på honom och säger "Vart är Gabriel?" så drar han av handuken och så säger man "Tittut!". Sen gör han om det själv genom att hålla upp handduken ovanför huvudet så man inte ser honom och så säger man igen "Vart är Gabriel?" så tar han ner den sen och så ropar man "Tittut!", det tycker han är roligt!=)

Så det händer grejer och det är så roligt!


Jag vet att jag lagt ut denna bilden innan, men jag tycker den är så vacker
så ni får se den en gång till!

När Gabriel vaknat ska vi ut och ta en promenad runt kransmossen med Sandra. Ska bli skönt att röra lite på sig!

Byee.


Veckans händelser.

Verkligen jätteledsen att jag inte bloggat på hela veckan eller nåt, tror jag.. Länge iaf! Jag har haft fullt upp med en massa saker. Disk till exempel. Jag har gått och blivit riktigt allergisk mot disk så jag diskar minsta tesked som ligger och skräpar på diskbänken! Slöseri med tid!? JA! Men pedanten i mig bara kastar sig efter den där lilla skeden och putsar och putsar, så är det gjort sen lixom. JAG HATAR ATT DISKA!! Har jag nämt det? Ja, jag skulle ju skaffa diskmaskin, men alltid är det något annat som prioriteras före. Men förr eller senare kan jag lova er att jag har den dära diskmaskinen i min ägo!


Mitt fina lilla hjärtegull när vi gick till maxi i veckan och det började
ösregna på oss!


Här sitter han i sin leksakshink!=)


Och här har jag klätt ut honom till en liten Gabriella=) Han blev så söt!

I veckan har jag faktiskt lyckats göra mer saker än att diska, byta blöjor, dammsuga, tömma bajspapperskorgar, tvätta, diska igen, ta hand om blommor och barn osv. Jag har Varit och besökt Sandra där jag fick smaka Myycket mycket god blåbärspaj! Mums va det! Hon slog till och gjorde tre sorters pajer, blåbär, hallon och rabarber, men min favorit är blåbär så jag tog en stor portion! Kaffe fick jag med. Jag har återigen blivit kaffeberoende och det går inte en dag utan att jag tar mig minst en kopp. För ÅH så gott det är! Jag och Sandra pratade på om allt mellan himmel och jord. Vi planerade även in ett biobesök med mat och ett glas vin eller två  på någon trevlig restaurang. Massa mys på det! Hur längesedan va det inte jag gjorde något sånt? Frågan är om jag ens har gjort det? Ska bli KUL!

Men denna händelserika vecka tar ikke slut där! Idag var jag nämligen på dop! Mias och Eriks fina Cassandra döptes och det var en väldigt trevlig tillställning! Jag hade jättetrevligt, dopet var väldigt fint, Gabriel skötte sig som vanligt väldigt bra trots att han var huuur trött som helst! Han kom på att det ekade i kyrkan, men med nappen i mun så blev det inga jättejätteskrik. Som tur var för då hade väl alla blivit döva och om någon hade hörselapparat hade det havererat på direkten! Så som han kan låta!

Jag har inte ens tagit kort på var jag gav Cassandra, men jag har en bild på när Mia håller upp den!


Det är en inramad planch som det står "Fina prinsessan Cassandra" på
och under det står det "så älskad från första stund" Och så hennes
födelsedatum under det! Tycker den är fin och kul att ha i hennes rum sen
i framtiden någongång=) Jag vet inte om jag nämt att jag har en sån
planch till Gabriel med? Den är inte likadan, men samma stuk.
Jag ska köpa en ram och visa er sen=)

Sen så kom jag på i sista minuten att Sandra pysslar ju ihop så himla vackra ljuslyktor av mina barnmatsburkar så jag frågade henne om hon inte kunde göra en till Cassandra och det kunde hon! Den blev hur söt som helst och bild finner ni på hennes Blogg. Vem skulle inte vilja ha en sån att ställa i sin dotters rum?=)


Tänkte avsluta med en bild på maten vi åt ikväll..

Vi stekte köttfärsbiffar och gjorde sås på chreme fraiche, eller hur det
nu stavas, pesto och balsamvinäger. Jäättegott! Testa! Jag inser att jag
inte har minsta talang för att ta kort på mat, men jag gjorde det iaf!!
Faaast jag erkänner att det faktiskt var Fredriks idé. Till och med han kommer
ihåg, men inte jag!

Nu - Battlestar Galactica.


Sova jämte mamma och pappa<3

Hejsan.

Idag fick jag sovmorgon av min ängel till son igen. Jag börjar bli bortskämd med det! Sover bra gör han numera också! Fast han vaknar väl till runt två gånger och bökar runt och då ammar jag lite. Inte för att det ens kommer särskilt mycket, men det är inte det han är ute efter heller. Bara suget lixom. Vi ska sluta med nattamningen snart. Jag är bara lite helt redo att lämna det än. Samtidigt som det ska bli skönt att få ha son kropp mer för sig själv så är det så otroooligt mysigt att amma. Till och med när man sover.

Det här med egen säng är endast aktuellt på dagarna. Och där är det också jag som inte vill. Jag vill inte att han ska sova i sin egen säng på natten av många andledningar. Dels så är det sjukt jobbigt att gå upp och föröska få honom att somna om i sin egen säng när han vaknar. Jobbigt. Dels så är det så sjukt mysigt att krama sin bebis när man sover. Dels så är det skönt att höra honom andas. Jag verkligen vill ha honom jämte mig i sängen. Fredrik tycker också det är bättre att ha honom i våran säng. Han tycker om när Gabriel rullar nära honom och myser lite med honom också. Det gör han i sömnen nämligen. Myser med sin pappa alltså. Det kommer ju en tid när vi vill att han ska sova i sin egen säng, men då tar vi det då, det går ju inte nu. Han känner ju att vi inte har motivation att få honom att sova i sin säng.

Lite tankar bara.


Liiiten liten kille som sover så sött...

Vi är själva idag jag och Gabriel. Han sover nu och jag ska plocka ur alla skåp i köket för att omorganisera. Det behövs. Finns ingen logik i hur det är nu.

Idag när jag läste i en tidning läste jag något väldigt bra.
-"Mycket i livet handlar om att bara skärpa till sig"

Det tyckte jag va bra sagt. Ibland är det helt enkelt inte svårare än att bara skärpa sig.

Bye.

Myskväll i skogen.

Hejselihopsan.

Vi hade en väldigt mysig kväll igår ute i Hillareds skogar vid Ätrans "strand"! Vi kom runt 17 och stannade tills 21:30. Lite lagom. Stigen som leder till platsen vi var på är knappt en stig så det va skönt att ha lite ljus kvar eftersom att jag bar Gabriel i bärselen dit. Inte kul om jag skulle trillat med honom! Men det gick så bra så och Gabriel skötte sig bra i skogen. Lite gnäll, men han va trött och somnade gjorde han en stund.

Jag kände en väldig sorg för att kräftorna skulle kokas. Alltså det är verkligen synd om dem. Att först lura in dem i en bur, sedan slänga ner dem i en hink och sedan plums, ner i kokande vatten. Alltså jag vet, jag borde tycka mer synd om alla andra djur som blir slaktade på alla möjliga sätt och det gör jag ju såklart. Men det var inte det hela inlägget skulle handla om.

Ni ska få lite bilder:


Carl ville inte att jag skulle ta kort på honom, men jag gjorde det ändå.
Han grillar marsmallows=)


Pappa drar upp en kräftbur...


Fredrik förbereder en pinne för att grilla marsmallows...till MIG=)


Och här grillas dom! MM! Men då kunde såklart inte Fredrik vara seriös
på bild längre så han var tvungen att göra en grimars. Jaja..
Jag älskar honom ändå=)


Jag kunde inte grilla mina marsmallows själv för jag satt och höll denna
lilla sömntutan=) Gullepluttis.


Ätran.


Ingen bra bild alls, men här sitter jag och Gabriel och myser senare på
kvällen. Gabriel har fleecedress och mössa på sig och jag har tre tröjor
och pappas jobbarvinterjacka på mig. Jag fröös men jag va typ den enda
som frös med, som vanligt!


Haha, Gabriel ser livrädd ut=)


Denna bilden tog Fredrik. Han är stolt för han tyckte den blev bra=)


Gabriel sitter hos sin mormor och myser en stund..


Gabriel tittar på mig och Frågar: Kan vi åka hem nu mamma? Jag är trött!

Nu ska jag hoppsa in i dushen för snart ska jag åka och hämta min stackars stressade mormor efter jobbet (ja, hon jobbar 6 dagar i veckan och är 80 år), sen ska vi hälsa på morfar på sjukhuset och sen ska vi åka hem till mamma och pappa och Grilla. Först menade mormor att hon skulle ta bussen efter jobbet till sjukhuset för att sedan ta bussen hem och sen skulle jag hämta henne och allt vad hon nu skulle göra, men då stoppade jag henne i hennes stress och sa att nej, åk hem och byt om så köööör jag dig överallt! Stressade stackars tant! Det är krut i henne kan jag lova!

Bye!


Kräftfiske.

Helojj.

Idag ska vi åka till hillared och fiska kräftor. Det har varit lite ovisst ett tag för vi ville inte följa med om det regnade, men vi vaknade upp till stålande solsken idag så det ser ljust ut!=)
Inte för att jag är särskillt intresserad av kräftorna, dom  tycker jag mest är äckliga, men det är ju mysigt att grilla i skogen och så. Fika och ha trevligt. Det är alltså jag och Fredrik och Gabriel, min mamma och pappa och bror Carl och pappas kusins familj som ska fiska. Min familj och pappas kusins familj fiskar alltid kräftor varje år.

Så, nu ska jag ta hand om mina blommor som behöver ses över lite, packa ner allt som man behöver i skogen, hämta sista tvätten (började tvätta igår men lyckas aldrig bli klar på en dag, måste ha en och en halv dag, segt torkrum!), äta och hämta Fredrik på jobbet.

Även om det verkar bli fint väder idag så tror jag det kommer bli väldigt kallt ikväll så jag kommer packa ner overall till Gabriel. Och mössa och vantar. Bäst att vara väl förberedd. Själv vet jag inte hur jag ska överleva kölden. Vinterjackan?=) Nja, massa tröjor får det bli.

Jag vill även säga Grattis igen till Malin som fyller 23 år idag! Ha en jättebra födelsedag!

Bye!


Jag och Malin när jag fyllde 20! Tänk, det är bara tre år sedan, men oj
så mycket som hänt!

Diabeteskontroll.

GodTRÖTTkväll.
Gudaars, jag är trött! Men här ska inte klagas inte. Blä för det!

Idag har jag varit på besök hos min diabetessjuksköterska Lars. Han är en Väldigt bra sjuksköterska. Men alltså nä, vi kallar honom diabetesexpert istället för det är precis vad han är! Han är verkligen riktigt bra på sitt jobb och jag är glad att jag fick just honom som min diabeteskontakt!

Vi pratade massor om mitt blodsocker, hur jag mår, hur det går, vad jag äter, när jag äter och allt man pratar om. Jag väger numera 51.6 kg och mäter 67 cm i midjan. Sånt kollar man på alla besök. Fast det är mestadels tillför att kolla att man inte går upp i vikt om man redan är lite stor. Lars tycker jag kan äta lite mer. Har jag hört det förut någonstans? JA! Jag äter  och äter, men ja, det kan hända att jag inte äter också ibland för att jag är lat, eller tappat inspirationen eller något.

Mitt blodtryck är fortfarande lågt och bra och mitt Hba1C (långtidsblodsocker) ligger på 45. Det är bra. Han påpekade att många diabetiker hade gråtit av lycka om de hade haft de värdena. Jag är sur. Jag vill ligga lägre. När jag va gravid låg jag på 36. Men vad va det godaste jag åt då typ!? Juice? Det va det jag längtade efter mest iaf. Jag va så duktig! Knappt en godsak stoppade jag i mig och jag är så stolt! Nu mera fikar jag hejvilt känns det som men jag måste för göra det emellanåt. Jag är inte mer än människa! Fika är gott!

Vi pratade om att sprutorna gör ont utav helvete ibland, och jag ska testa nya nålar och se om det funkar. Tror inte det men värt ett försök. Jag ska våga ligga lägre i blodsocker på kvällen innan jag ska sova för mitt basinsulin sänker tydligen inte, det ska bara hålla en jämn nivå hela dygnet, och jag som legat lite högt för att jag är livrädd att bli låg på natten! Nu är det problemet ur världen iaf. Kanske kommer sluta behöva gå upp och kissa på nätterna jämt då=)

Ni som inte vet så mycket om diabetes kanske inte förstår mycket av mitt snack här, men jag fattade inte heller något om diabetes innan jag drabbades. Väldigt mycket att lära sig!

Gabriel var iaf med på besöket och han blev tillslut så trött att han somnade i min famn. Stackarn, men det va han som bestämde att vi skulle gå upp kvart över 7 i morses, inte jag!!

Nu ska jag SLAPPA framför tv:n. Hejdå=)

Massa bilder på allt jag lovat=)

Sådär ja, jag är lite piggare än vad jag var i morses faktiskt, och har fått gjort endel här i hemmet idag. Men jag ska inte babbla, jag ska visa bilder.


Den här bilden har jag velat visa ett tag. Min bror David vattenkammade
Gabriels hår i mittbena. Jag tycker han passar bättre i sitt vanliga fluff=)


Här ser ni en äkta hembakad bulle, som jag och Sandra bakade igår.
Dom blev supergoda och har såklart lite extra fyllning, mer än vad det
stor i det snåla receptet iaf. Varför snåla med fyllning? Ni ser även min
vackra kaffekopp, jag har en liten samling som jag fått i doppresent av
mina faddrar sen jag va liten. När jag va 5 va det kanske inte jättekul
att få en kaffekopp med fat, men nu är jag tacksam!=) Tycker dom är fina!



Ja alltså meningen va ju inte att fokuset på denna bild skulle ligga på
grannhuset, men det gick inte ta bild på något fönster utan att det blev
såhär mörkt, och jag har ju bara min iphonekamera, inte någon hitech
systemkamera just nu, så försööök se min vackra hotell-känslan lampa,
min klättrande murgröna och lägg märkte till att vi äntligen har gardiner.
Detta är alltså sovrumsfönstret.


Vårat andra sovrumsfönster. Likadan lampa och ett murgrönahjärta som
jag visat er förut. Lägg inte märkte till våran obäddade säng, tack.


Här drog jag ner persiennen i vardagsrummet för att ni inte skulle behöva
se det orangea grannhuset igen. Här är alltså lampan jag köpte på ikea,
det står en likadan i det andra vardagsrumsfönstret och jag är SÅ in i
norden nöjd med dessa lampor! De matchar tapeterna och de är ganska
höga, högre än blommorna och det ser bra ut, bra mycket bättre än om allt
i fönstrena hade varit lika högt. Sandras idé!
Ni ser även Gabriels tavla som han fick i doppresent av sin mormor och morfar.
Den är så vacker!


Jämte soffan i detta lilla höret står denna lampa. Den köpte jag också på
ikea och jag är medveten om att typ alla har en sån, men den passar
väldigt bra i just vårat vardagsrum!


Våran finfina skohylla! Alltså den är så perfekt. Jag älskar dess funktion.
Och ja, vi har väldens fulaste tapeter i hallen, Jag orkar inte göra något åt
det. Det värsta är att det ni ser här är typ det finaste. Det kommer en ful
board högre upp och en annan färg med möster på över den. Nä, jag fattar
inte heller att någon kan välja att tapetsera upp en sån tapet!!


Våran paprika jag fick av mamma, i nya krukan jag hittade på maxi.
Lite för liten, men jag tycker det är en mycket passande kruka!=) Det
finns en paprika på som växer sig större och större, man kan skymta den
på bilden med den gömmer sig lite bakom ett blad.


Alla mina burkar med tillbehör i. Från vänster: Ekologiskt vetemjöl,
ekologisk kakao, fairtrademärkt råsocker på bit, ekologiskt socker,
fairtrademärkt äkta vaniljsocker, ekologiska makaroner, och sist vanlig
hederlig spagetti=) Tycker det är fint med lite burkar!


En kaffekopp från min mammas Farmor som jag drog med hem från
förrådsrensningen hos mamma och pappa. Jag har sex stycken och
jag tycker dom är fina, inget jag kommer duka upp med troligen, men
man kan väl öppna ett skåp i köket så man kan kolla på dem och på dom
andra kopparna?


Min sötplutteälskling idag när vi svängde in på lekparken en liten stund.
Han gillar att gunga och kolla på dom andra barnen när dom leker.
Gullegullegulle!!


Så, nöjda med bilder nu??=)

Godnatt!


Långsam och trött.

Ledsen att jag är frånvarande. Jag har kommit in i en trött period. De som känner mig vet att jag är en riktig periodare. Det var ju inte längesen jag inte kunde sitta hemma en endaste dag utan att få utråkningsproblem och verkligen göra allt för att ha något att göra, men nu känner jag mest för att sitta still, sova och göra så lite som möjligt. Då får jag helt enkelt bara lyssna på min kropp och inte göra särskillt mycket.

Jag ska försöka ge er lite bilder i eftermiddag på vad jag köpte på ikea förra veckan och även bilder på bullarna som jag och Sandra bakade igår! Jag lovar inget, men jag ska försöka.

Jag befinner mig i chocktillstånd!!

Jag sitter här med världens chock. Alltså jag tror verkligen på änglar och änglavakt efter denna kvällen, det kan ni skriva upp. Notera!!

Jag nattade Gabriel som vanligt. Det går till så att efter att han badat/tvättats går vi in till Pappa Fredrik och säger godnatt, sedan går vi in till sovrummet och drar ner persienner. Jag lägger Gabriel i sängen medans jag hämtar en pyjamas i byrån brevid. Gabriel tumlar runt i sängen lite, under nogrann bevakning. Jag tar på honom pyjamas, släcker lampan (som numera finns i sovrummet) och det blir mörkt i rummet. Allt är i sin ordning, tror jag.

Gabriel var jättetrött och jag anade att han skulle somna fort. Han slöt ögonen innan jag ens lagt honom tillrätta i min famn. Jag gav honom nappen men han spottade ut den igen. Konstigt tyckte jag, men gav honom den igen. Han tog den. Han kunde inte riktigt slappna av och det tyckte jag också var konstigt eftersom han var riktigt trött och då brukar somna fort. Jag la honom i sängen och la mig jämte honom och han verkade tycka det var bättre. Men så började han tumla runt och spottade ut nappen igen. Jag började fundera på om magen spökade!?

Jag tog upp honom i famnen igen, stoppade in nappen och försökte få honom att slappna av. I mörkret ser jag att han börjar göra konstiga grimarser och jag blir riktigt orolig. Han ser verkligen ut att typ ha ont eller något annat som jag inte kan förstå. Av ren instinkt eller något känner jag i munnen och börjar fundera på tänder. Plötsligt känner jag något i munnen. Något stort, kantigt, Konstigt! Mitt hjärta typ stannar och jag undrar vad tusan det är jag känner. UT skulle det iaf  och jag fick ut det. Med Gabriel i famnen och den konstiga saken i handen tar jag typ ett hopp fram till lampan i fönstret och tänder den och ser att jag i min hand har en dragkedja. En fyrkantig sak med den som man drar i på. En PERFEKT sak att kilas fast i halsen. Jag kan inte tacka gudarna och himlens alla änglar nog för att Gabriel lever. Det hände inte ens något. Men dragkedjan måste varit i hans mun i säkert 10 minuter, utan att han satt den i halsen.

Den måste hamnat där när Fredrik och Gabriel lekte i sängen när vi kom hem idag, för Fredrik hade den i fickan för hans tröja hade gått sönder. Han visste såklart inte att han tappat den i sängen. Gabriel måste sedan ha hittat den när jag la honom i sängen för att hämta en pyjamas. Lyckats stoppa den i munnen utan att jag såg och sedan lyckats förvara den i kinden eller något under tiden jag försökte få honom att sova, för han kunde ju suga på nappen. Inte konstigt att han spottade ut nappen först.

Förstår ni vilken OFANTLIG tur vi hade? Den är verkligen perfekt utformad för att kila fast i halsen och INTE kunna komma ut. Jag blev så otroligt rädd när jag kände den i hans mun och ännu räddare när jag såg hur perfekt den var för att fastna i halsen.

Nu förstår ni nog varför jag verkligen tror på vakande änglar. Jag är den tacksammaste människan på jorden just idag och plötsligt kändes allt jag ville ha gjort ikväll totalt oviktigt. Jag ska därför bara gå och lägga mig. Allt utom Gabriel tappade sitt värde och jag vill bara höra honom andas.

Godnatt.

Ute i landsbygden och gömmer mig...

Ledsen att jag bara försvann sådär utan att förvarna, men jag är hemma hos min mor och far och hjälper dem att rensa vinden och andra utrymmen. Jag har varit här sedan i onsdags men i eftermiddag ska jag hem igen. Hem till min ensamma stackars saknade pojkvän och alla oöppnade ikeaprylar. Oroa er inte, jag saknar Fredrik mer än dem=) Fullt så ytlig är jag inte=)

Gabriel ligger nere och sover i vagnen. Han har sovit nästan tre timmar i sträck på förmiddagslurarna de senaste dagarna! Trött kille! Han utvecklas mycket nu och jag hoppas hoppas att det visar sig en liten tand snart för han är inte riktigt den superglada killen han var innan. Jag säger inte att han gnäller och gråter helatiden, men det är så man undrar om han kommer återgå till den superlyckliga killen som han föddes till ibland=) Men, man kan ju inte le sig igenom hela livet. Jag är definitivt bortskämd med glad bebis!

Men nu kom jag på, har jag ens berättat att jag och Sandra var på ikea i Tisdags? Nä det har jag inte va? Inte konstigt att ni undrar över oöppnade ikeaprylar i mitt hem. Nä, men så är det. Vi åkte till ikea i Jönköping i Tisdags och lämnade Gabriel hos min mamma under tiden. Vi är i stort behöv av lampor och andra grejer hemma nämligen.

Så lampor blev det. Två till Sovrummet som nu ett tag ska stå i fönstrena men för att sedan flytta till nattduksborden när vi har två, vi har bara ett, och en taklampa. Två fönsterlampor till vardagsrummet och en mysgolvlampa. Ett skrivbord till mig för jag har inte haft något på snart tre år. Jobbigt. Fast ännu jobbigare kändes det när mamma och pappa sa igår att mitt ÄLSKADE skrivbord som jag hade i min första lägenhet i Borås står i deras lada. Alltså jag har tänkt och tänkt på vart fan jag gjorde av det där skrivbordet när vi flyttade ihop jag och Fredrik och där är det alltså, i deras lada. Jag som trodde jag sålt det. Men nä, så nu tror jag kanske att jag tar det istället och ger Fredrik det som jag köpte som är likadant som det han har nu. För det han har nu rasar snart för det är lite slitet. Det är han själv som slitit ut det genom att testa dess hållbarhet, om man säger så...

Sen köpte jag en matstol till Gabriel, en sån som alla har Från ikea som man kan ta av benen på. Jättebra att ta med sig till vänner som inte har barn. Jag köpte även ett skoställ. Jag är så himla lycklig över detta skoställ ska ni veta! Vi har inte haft ett skoställ på tre år heller och det är rätt och slätt därför att vi varit för snåla och känt att vi klarar oss utan. Fast så fattiga är vi inte att vi inte haft råd heller. Vi har helt enkelt inte köpt det bara, men nu har vi ett stort som man kan sitta på!! Lyckan är total, för det är fint, praktiskt för Gabriel, och jag ska fixa kuddar att lägga på så det blir myspys och fint.

Ja, vad köpte jag mer? En tallrik till våran "servis". Vi har haft sönder en, så lite komplettering bara, några glas, en spagettiburk och en makaronburk. Spegettiburk är något jag letat efter länge, men jag har inte hittat någon jag trivs med tidigare.

Jag kan fota lite när jag kommer hem så ni får se. Ändå hade jag inte råd att köpa allt vi behövde. Jag överskred min budget vilket jag känner mig ledsen för, men samtidigt va det saker vi behöver. Visst klarar vi oss utan, men jaaa.

Till nästa gång behöver jag komplettera med ett till nattduksbord, fler ramar, lite mattor och lite andra prylar. Nu måste jag gå ner till Gabriel som jag hör har vaknat. Han gapar och ropar i högansky!!

Välkommen solen!

Godkväll. Jag jobbar på övertid nu kan man säga. Är såå trött och har haft en närmast kaotisk kväll. Fast mest kaotiskt i huvudet alltså. Jag har spenderat dagen hemma hos mamma och pappa för när vi vaknade i morses hade ju Fredrikt åkt till jobbet redan och Jag och Gabriel vaknade klockan 10!!! Längsta sovmorgonen på jag vet inte hur länge, och det va väl skönt, men stressad blir man! Upp och hoppa och inse att det är strålande väder och vi kan INTE sitta inne i en lägenhet med oinredd balkong och en liten gräsplätt att njuta av solen på.

Så jag slängde i oss frukost, packade och styrde bilen mot Äspered där jag har solat lite, Gabriel har legat i skuggan och grejjat, vi har ätit god mat och skurat poolen.

Nu ikväll då, så åkte jag först och hämtade Fredrik på jobbet klockan 18. Och herregud vilken resa! Ibland när Gabriel är trött i bilen och inte riktigt kan sova så börjar han gårta HYSTERISKT, alltså så han hostar och sätter i halsen och kippar efter andan och sånt hemst och det är inte så roligt mitt på motorvägen! Så jag körde lite fort, för att komma av till avfarten och hade ena armen i baksätet så Gabriel kudne klämma på min hand och bli lite lugnare. Stackarn var helt förstörd! Ja, även Gabriel kan gråta helt hysteriskt!

När vi hämtat Fredrik åkte vi till maxi för vi behövde blöjor här hemma, Gabriel somnade på hemvägen en stund och när vi kom hem har jag packat upp och packat ner, lagat pannkakor och gett Gabriel kvällsmat och badat honom och tagit en duch själv. Gabriel lyckades även välta när han satt på golvet igen och det är så hemskt när han gråter så himla mycket. Det är troligen mest av chock, men lite ont gör det nog såklart att dunka i huvudet i golvet från sittande...

Jaja, nu ska jag berätta om släktkalaset igår. Det var bra väder tills vi skulle äta ute på terassen, då började det regna men de flesta satt kvar ändå, det gick över fort, Jag valde att sitta inne. Det fina vädret återvände sen=) Nicke var nog lite bakfull efter lördagsens brakfest, men kunde iaf deltaga på sitt kalas. Gabriel umgicks mest med min fantastiska farmor! Han gillar verklgien henne! Och hon gillar ju att ta hand om honom!  Vi tar det i bilder:


Marängswiss!! MM! Jag åt och det var gott! Men oj så sött när man inte är
van!


Den utslagna 20 åringen med pappa och mormor i bakgrunden.


Redo att blåsa!


Några av gästerna: Mormor, Farmor, Faster Pia och Farfar.


Farmor med Gabriel och nakenfisen Carl.


Gården som "Vi" bor på Heter Larsagården och mamma och pappa har
Kaffemuggar som det står Larsagården på. Det är fint tycker jag!

Ni får tyvärr inte se någon bild på mig för alltså det ser alltid ut som att jag inte har något hår på bild längre. Jag tappade ju väldigt mycket hår när jag ammade, som de flesta gör, men jag tappade så himla mycket runt ansiktet, alltså typ hela luggen känns det som och kort tar man ju oftats framifrån och jag ser alltid ut som att jag inte har hår och det känns FRUKTANSVÄRT för mig. Så nej, inga bilder på mig i detta lugglösa tillstånd. Det gör mig INGEN rättvisa alls.

Godnatt.

RSS 2.0