Nattgäster.

Godmorgon. Blev inga fler inlägg igår för vi fick besök av min mamma, pappa, mormor och Carl på kvällen. Min bror Niclas fyllde 20 år igår och hade en stor fest hemma hos mamma och pappa med säkert över 20 kompisar, så dom blev portade från sitt hem och fick inte återvända föräns 02. Så dom sov här i våran soffa halva natten tills de fick återvända till sitt hem.. De hade tydligen en musikanläggning på verandan så det hade nog inte gått att sova hemma första halvan av natten. Tur att närmsta grannarna bor 100 m ifrån..

Här hemma tittade vi på alla tusen miljoner bilder jag framkallat och även på en massa bilder på datorn. Jag är väldigt stolt över att jag tagit tag i alla mina bilder. De är Prydligt sorterade i datorn och de finaste på Gabriel är framkallade + lite till. De ska sättas in i fotoalbum och i första-året-boken  och första-året-boken fyller jag i hela tiden, varendaste rad. Är det något som är viktigt i mitt liv så är det att minnas allt Gabriel gjort första gången och komma ihåg hur han utvecklades. Jag ska aldrig känna att jag inte hunnit med att anteckna sånt.

Det här med bebiskläderna har jag funderat över. Alltså jag behandlar mina  bebiskläder som om det vore en dyrbar samling. Jag älskar dem något otroligt. Alla kläder som jag köpt och som bara är mina ligger ju sen en tid tillbaka mycket prydligt nervikta i lådor med lock. De är sorterade i storleksordning och ser iprincip oanvända ut. det är någon liten bajsfläck på någon body, men jag har verkligen ansträngt mig för att få bort fläckar. Jag känner nästan att jag vill samla på bebiskläder. Jag vill liksom ta hand om dem som om de vore levande. Lite sjuk är jag, ja, men jag bara älskar mina bebiskläder och det känns ibland som att jag har en relation med dem. Som ni förstår kommer jag ALDRIG slänga dem. Jag är bra på att slänga saker, är absolut ingen samlare, men bäbiskläder, det kan jag aldrig få nog av!


Idag har Fredrik klätt på Gabriel och Valt kläder. Det blev punkbody
(det är en gitarr på och så står det punk på), nalle phu shorts, piratsockar och
barbapappadregglis. Salig blandning=)


Han stylade även håret med en skvätt vatten. Någon typ av raggarfrill?

Nu ska jag gå och dusha. Efter lunch åker jag och hämtar mormor och så styr vi mot Äspered för släktkalas. Hoppas på vackert väder så vi kan vara ute och ha det trevligt.

Baj.

Bio och djurparken!

Hejsan.

Trött idag! Helt sanlöst trött med. Det blir väl så när man knappt har suttit ner i två dagar och sen har en oplanerad dag. Jag får erkänna att denna oplanerade dag behövdes, dels för att jag behövde tvätta och dels för att Gabriel är jättetrött och behöver få sova i sin säng.

Men roligt har vi haft!

I Torsdags städade jag halva dagen, vilket var välbehövligt och på eftermiddagen åkte vi ner till stan och fixade Fredriks bankdosa, hämtade ut biobiljetterna och handlade. Sen lämnade vi Gabriel i Sandared för Fredriks mamma tog hand om honom under tiden som vi var på Bio.
Bion var över alla förväntningar. Visserligen var mina förväntningar inte så höga för den första delen av sista HarryPotterfilmen som vi såg på bio den 19:e November, dagen före min BF dag med Gabriel var verkligen urkass. Jag tyckte verkligen inte om den så jag ville mest se denna för att se hur hela historien slutade. Men tji fick jag, för SHIT vilken bra film! Vi såg den i 3D och jag satt som fängslad hela filmen och det händer inte ofta kan jag lova! Jag ska ju inte avslöja någonting nu för jag antar att det är många fler som ska se slutet, men jag rekomenderar verkligen att se den på bio! Det va nog faktiskt min första riktigt bra bioupplevelse. Det var inte kallt, pockornen(stavning?) var goda, det va inte för högt, ingen störde och filmen var bra!

5/5 får filmen helt enkelt!!


Inte så heta kanske med här är vi i 3d glasögon! Personligen tycker jag
Fredrik passar bättre i dem för han har bredare ansikte. Jag ser typ
lite handikappad ut=)

Efter filmen åkte vi och hämtade våran sötskrutt igen. Han hade inte sagt ett ljud. Ett gnälligt ljud alltså. Bara glada ljud! Det hade inte varit minsta problem och han hade bara bajsat pyttepyttelite. Det är så  skönt att han kan ha barnvakt utan att det är minsta problem! Han verkar nästan gilla det!=)

Igår styrde vi bilen mot djurparken i hopp om att det inte skulle vara lika mycket folk som i tisdags och till våran (mest Fredriks) lycka så var det alldeles lagom med folk. Vi var där klockan 10 och kom in utan kö.
Det var perfekt väder. 23 grader och moln/sol. Vi strosade runt och kikade på alla djuren och det är ju så himla roligt! Gabriel  kikade på djuren i savannen, aporna och så klappade vi getter och minigrisar. Han tyckte det va jättekul! Helt sprallig var han!


Fredrik och Gabriel kollar på giraffer och elefanter.


Detta är mitt personliga favoritdjur på djurparken! De är så vackra!


Gabriel gillar att vara i djurparken=)


Det stod en brandbil i parken som man fick provsitta om man ville och
Carl var ju i himmelriket! Han ville prov"köra" tusen gånger!


Här tittar Gabriel fashinerat på aporna!


Detta är vad han ser! Massa apor som hoppade runt=)


Fredrik körde vagnen helatiden, det gör han alltid när han är med.
Jag får nästan lite köra vagnabstinens!


Glad gullunge!


Carl fick köra en liten traktor. Sann lycka!


Jag spelade på lite olika lotterier under dagen med vann bara en tredjevinst
en gång. Men Carl vann inget på sin lott så han fick välja ett gosedjur
från min lott såklart för han fattar ju inte riktigt att man måste vinna
för att få ett. Sen vann jag inget mer men självklart måste Gabriel ha
ett djurparksgosedjur från sin första vistelse i djurparken så jag köpte det
sötaste dom hade; en giraffbebis!=)

Nästa år ska jag definitivt köpa ett lejonkort! Det är så himla roligt på djurparken, jag känner mig typ som ett barn som måste klappa alla djuren!  Massa mys på det! Nu har Gabriel vaknat så jag måste gå! Baj!

Händelserika dagar!

Godkväll! Tänkte blogga om allt jag gjort sen igår men såklart blev Fredrik klar med vad han höll på med precis nu så jag bloggar med bilder och allt i morgon. Vi har knappt varit hemma sen igår eftermiddag, typ varit hemma och vänt några gånger och ibland är det så skönt när det är så! Jag har haft två underbara dagar! Nu ska vi kolla ett avsnitt av Battlestar Galactica  och sen SOVAA!

Godnatt.

Bio på Schemat.

Hello.

Idag står alltså bio på schemat. Jag som inte ens är ett speciellt stort fan av att gå på bio, eller se på film. Men faktiskt så känner jag att det ska bli roligt att se hur Harry Potter slutar. Och jag är SÅ GLAD att det ska hända något idag. Alltså att dagen inte är oplanerad. Nästa oplanerade dag som kommer är Lördag och jag funderar redan på hur jag ska överleva. Jag blir alltså så uttråkad så jag bara vill sova hela tiden. Inte för att jag tycker det är tråkigt att leka med Gabriel och så, utan mest för att man blir så seg av att bara vara hemma.

Vi ska åka till stan såfort Gabriel har vaknar och ätit. Han sover länge idag! I stan ska vi fixa ny bankdosa till Fredrik för hans har havererat. Vi ska hämta biobiljetterna och handla litegrann. Sen ska vi hem och vända i dörrn ungefär och skjutsa Gabriel hem till Fredriks mamma som ska passa honom ikväll.

Nu insåg jag att jag har bråttom! Någonstans på dagens schema ska jag ju hinna göra iordning mig och packa allt vad Gabriel behöver ha med sig...

Ibland, som idag älskar jag när jag inte har tid att sitta still! Herregud, behöver jag börja jobba för att börja gilla att ta det lugnt igen?


Snart kryper vårat lille kryp här hemma! Inte långt borta! Då blir det
ingen rast och ingen ro! Men det va väl det jag bad om precis?


Lekparken!

Hejsan!

Jag är ganska nyss hemkommen från en trevlig dag med Mia, Erik och deras lilla Cassandra! Jag blev bjuden på grillade hamburgare och korv och det tackar man ju inte nej till! Fin fint fika fick jag med! Gabriel lyckades klämma ut tre bajskorvar under tiden vi var där! Otroligt...

Igår och idag har vi haft Fredriks lillebror Samuel här! Det var meningen att vi skulle gått till djurparken igår men det va ju första dagen som det faktiskt inte skulle regna och det hade nog varenda barnfamilj fått nys om, så det var kö ut till parkeringen nästan och det fanns inte en enda parkering. Så vi struntade i det. Jag blev VÄLDIGT besviken. Mest besviken av alla tror jag. Men vi ska dit på Fredag istället och hoppas på bättre lycka då.

Idag var vi i Annelundsparken så Samuel fick leka av sig lite. Han fick en Ben-ten klocka av Fredrik i leksaksaffären igår och den hade han ju såklart på sig i lekparken och shit! Han blev poppis! Den var en kille som såg att han hade en sån klocka och han verkligen glodde på Samuel och sen ropade han till sina kompisar: TITTA!!!! HAN HAR EN BEN-TEN KLOCKA!!!! (Ben-ten är någon hjältefigur från tvkanalen Cartoonetwork tror jag, väldigt poppis iaf) Då var han stolt!=)


Samuel och Ben-ten klockan!


Samuel högst upp i en klätterställning tillsammans med en annan liten kille
som tveksamt klättrade efter, han ville definitivt inte vara sämre! Men rädd,
det såg man att han var=)

Gabriel gungade i en bebisgunga eftet att han vaknat för han sov sin frukostlur i parken. Han var FÖR söt i den lille gungan!


Att gunga är kul!


Gungeligung!


Han testade även ruchkanan litegrann. Har bättre bilder på det men
dom försvann!? Dom finns i min mobil i alla fall..


Det är väl vad vi gjort de senaste dagarna. I morgon ska vi gå på sista Harry Potter på bio i 3D. Jag har tröttnat på Harry Potter, men jag har sett alla filmerna på bio och måste ju såklart se hur detta slutar. Och det blir första gången jag ser en film i 3D. Ska bli intressant! Fredriks mamma ska passa Gabriel under tiden. Det blir andra gången han har barnvakt på riktigt. Anne-lie och Samuel ska komma hit hem till oss och passa honom så det ska nog gå bra!

Nu- Sömn!




Segare än segast!

God senkväll!
Jag har inte ens hunnit med att logga in på bloggen idag. Vad har jag gjort hela dagen!? Inget! Eller jo, låt mig förklara.

I morses hoppade Gabriel över sin lur som han brukar sova efter frukost. Då brukar han sova 1½ timme och det är en underbar tid då jag brukar slappa. Men nää, idag somnade han och sov nog runt 5 minuter för ca en kvart efter att jag lagt honom hör jag hur han ligger och pratar inne i sovrummet. Jag kollar in och då ligger han på mage i sin säng med huvudet i fotändan och leker med min väckarklocka. Inte trött alltså.

Nähä tänker jag, då hoppar vi helt enkelt över morgonluren idag så sover han nog gott efter lunch istället. Och hur gick det med det då?

Jo, det ska jag tala om för er att det gick inte så bra. Han fick sin lunch, han gnuggade sig i sina trötta ögon och jag började smida en härlig plan! Planen var att jag skulle sätta på en kopp kaffe och läsa alla bloggar jag läser och inte hade läst på över ett dygn(!!) så det fanns säkert massa kul att läsa och så vidare... Jag fick Gabriel att somna och jag såg 2½ timmas ledighet framför mig. 30 minuter senare när jag sitter med mitt kaffe som bäst hör jag honom börja prata inne i sovrummet igen. Precis i sånna stunder blir man verkligen trött. Hur mycket man än älskar sitt barn så blir man trött.

Jag gick in i sovrummet, visste att han behövde mer sömn och jag som redan var sådär extremt kolaseg la mig jämte honom för att få honom att somna. Och han somande. Meningen var att jag också skulle somna men precis när jag skulle slappna av och känna sömnen sprida sig i kroppen börjar närmsta grannen klippa gräset. Gabriel vaknade nästan. Han är lite känslig, jag vet. Men jag höll för hans öra och han vänjde sig vid ljudet. Men jag kunde inte slappna av. Det fortsätter med att några moppeligister får för sig att åka några varv runt våran gata med sådana extremt högljudda mopeder, trimmade antar jag. Kul!? Nej! En liten stund efter det kommen en helikopter flygandes så nära att jag ärligt trodde den skulle landa på taket. Då va det nära att han vaknade igen. Sen kom grannen utanför hem och började sopa och grejja utanför och hennes hundar skällde och då va det kört. Gabriel vaknade och jag hade inte sovit en blund på den timman jag kunde fått sova och jag va segare är segast. Lågt blodsocker hade jag lyckats få också. För tredje gången idag.

Summan av denna dagen är alltså att jag HATAR oplanerade dagar. En dag i veckan ungefär går bra, inte fler! Jag måste ha något att göra varjedag. Tur va det att vi fick komma hem till Fredriks mamma och Bosse på lite fika nu ikväll! Annars hade jag suttit hemma och surat över hur seg jag känt mig hela dagen.

Imorgon ska vi till Djurparken med Fredriks lillebror Samuel! Det blir roligt! Något att göra hela dagen och Gabriel kommer nog uppskatta alla djuren! Nu måste jag gå och sova! Kan ju hoppas att jag får sova med. Det är absolut inte säkert!

Godnatt.

Oplanerad Söndag.

Ursäkta, vet att det varit tomt här idag, men jag har inte haft sådär otroligt mycket att dela med mig av. Det har varit en dag utan planer. Skrämmande! Jag känner mig alltid så seg och sur sådana dagar. Något av det värsta jag vet är att känna mig seg! Nu menar jag inte seg som i långsam, för det är jag väldigt ofta för att jag typ är född sån, men seg som i degig i huvudet och slapp i kroppen. Jag älskar känslan av att vara effektiv.

Därför har jag inte låtit hela dagen gå förlorad i ingenting. Jag har Fixat framkallningsmappar i alla mina bildmappar och även beställt 481 bilder som nu är påväg hem till mig. Det är inte ens alla bilder som jag vill ha framkallade. Alla dopbilder och bilderna från resan till Svedala är kvar, men jag har nog inte råd att framkalla dem denna månaden. Får ta lite i taget=) Dom är i vilketfall uppladdade på min sida som  jag har på fujidirekt. Bara att klicka hem när jag har råd. Smidigt!

En bild gjorde jag förstoring av. Såkart blir det fler, men som sagt senare. Jag börjar med att fylla Gabriels "första året bok" och hans fotoalbum. Sedan tar vi förstoringar i ramar. Det känns så BRA att jag gör detta! Hejja mig!

Vi har även varit och handlat idag. Skönt att ha det gjort. Barnmaten går åt som smör i solsken, eller hur man säger. Jag ska börja göra endel egen mat till honom snart. Känner mig bara inte riktigt redo för det än. Sålänge motivationen inte är på topp tänker jag inte göra det. Men den kommer. Jag känner att den snart är här=)
Idag gjorde jag mer gröt än jag brukar på kvällen för jag tror inte han blivit riktigt mätt det senaste. Han åt och åt och åt och det är svårt att förstå hur en så liten kropp kan äta så mycket mat! Men jag är glad! Hoppas verkligen inte att han kommer in i en matvägra-period. Så som han gapar efter mat just nu är det nog ingen vara i vilket fall.


Katrinplommonpuren la sig som ett hjärta på gröten. Det tyckte jag va
fiint=)


Gabriel grejar med sina leksaker. Trött bebis.

Undertiden gröten svalnade tilll ättemp underhöll jag Gabriel så han skrattade så han kiknade! Finns det något vackrare att se och höra sin bebis så glad och lycklig? Det är så härligt! Han skrattar så han tappar andan nästan och man måste skratta åt honom=)

Nähä, nu ska jag äta. Har knappt ätit idag känns det som. Inte haft lust att göra mat alls! Lusten kommer komma tillbaka när jag kan äta mjölkprodukter igen. Men inte än. Gabriel blir pruttig i magen av det. Och inte vill jag störa hans nattsömn bara för att jag är sugen på ost. Men ibland händer det allt. Fy på mig!

Bye!

Tråktider.

Godlunch.

Jag sitter och äter en sen lunch. Mitt lilla matvrak ligger och sover. Han var så trött för han fick sova sin morgonlur i bilen idag för att jag skjutsade hem min bror till Äspered. Gabriel sover inte särskillt bra i vagn eller bli. Jag vet inte varför man han har aldrig gjort det. Vaknar av minsta lilla. Bäst sover han i sin egen säng, eller jämte mig eller Fredrik på natten.

Jag köpte en flaska ekologiskt vin på systemet idag. Kände för det bara. Men jag har ingen att smaka på det med för Fredrik gillar inte ens vin. Vi har några oplanerade dagar framför oss och jag gillar det inte! Jag blir så otroooligt rastlös av att bara gå hemma vilket resulterar i att jag städar ihjäl mig. Nu har jag inte ens någon mer stans att städa. Jag blir tokig. Jag leker ju såklart med Gabriel och så, men vi vill hitta på saker! Djurparken ska vi till på Fredag troligen, vi ska ut och äta och gå på bio någon kväll i veckan, nästa helg är det kalas för min bror som fyller 20, men det är så långt till allt det! Jag vill göra något N.U.

Jag vill åka till en camping och tälta, men det bara regnar. Och jag ska åka till ikea denna månaden så jag måste Spara. Livet är hårt;) Men nä, jag har inte minsta lilla rätt att klaga. Jag har det så bra man kan ha det. Jag har en familj och ett barn som mår bra. Och lever. Det är inte alla som har. Jag tänker på dom stackars människorna i Norge. Jag kanske ska bli fredsaktivist? Jobba för något ekoföretag? Försöka få världen att bli en godare plats? Det motiverar mig!

Bebisar genom åren..

Tjing.

Jag håller på att göra nya mappar i mapparna bland mina bilder. Jag sorterar alltså ut alla bilder som jag vill ladda upp för framkallning och att gå igenom alla bilder gör att man blir helt nostalgisk. Jag hittade bilder från när Carl och Hannes var små bebisar. Från tider då jag verkligen var deras nanny! Det är roligt att titta tillbaka på hur dom såg ut som bebisar nu när jag har en egen bäbis.
Ni ska få några smakprov:


Här är jag med Hannes 2005. Jag är alltså 16 år. Hannes är ca 6 månader.
Känns som tusen år sedan!


Här är jag och Hannes på min ponny som jag hade då. Min söta ponny
lever inte längre. Modigt av Nina att låta mig ha hennes lilla bäbis på
min (visserligen otroligt snälla) häst. =)


Hannes i en underbart söt mössa som jag och Nina inte kunde motstå att
köpa. Nu har Carl och Elias haft den också och så snart det blir mössväder
så är det Gabriels tur=) Kanske ska nämna att ja, den är köpt på tjejavdelningen..=)


Här är jag och Carl sommaren 2008. Jag är 19 år och Carl är ca 8 månader,
som Gabriel är nu. Jag förändrades lite under de åren som man kanske
kan se på bilderna. Carl är söt=)


SötCarl i gräset. Precis på samma ställe där jag fotade Gabriel denna
sommaren.


Det var så mysigt att ha en liten liten nyfödd bebislillebror. Suddig bild,
jag vet. Och ja, det ser ut som att jag mosar honom men det gör jag såklart inte=)


Nyvaken liten skruttCarl..


Jag och Elias på Ninas möhippa våren 2009. Jag tog hand om honom
så Nina skulle slipa tänka på honom helatiden=)


Elias ca 4 månader. Gullegroda=)


Elias har alltid kunnt göra så roliga grimarser=)




Hannes...


Carl...


Elias...


Och Gabriel. Är dom lika? Söta är dom allihop i alla fall!

Mina beebisar=)
















Bebisbesök.

Hejsan.

Idag har jag spenderat dagen med Mia och hennes beibs Cassandra. Alltid mysigt att umgås med dem! Kul att bebisarna får "prata" lite med varandra. Gabriel är en sympatisk man, det kan vi konstatera nu. Varjegång Cassandra gråter en skvätt så kontrar Gabriel med att gråta och snyfta ännu värre! Det ser så himla roligt ut! Minsta gråt från Cassandra och Gabriel ser ut att få en jättedepression och sen gråter han ut sin sympatisorg.

Vi gick en promenad, runt kransmossen. Det är den bästa promenadsträckan häromkring, därför jag går där oftast. Det är så skönt med skog och natur och slippa trafik.

Jag och Fredrik bakade en banankaka i morses som blev saftig och god så den fikade vi lite på. Mumsigt!

I morgon har jag ingen aning om vad jag ska göra faktiskt. Jag måste hitta på något att göra de närmsta dagarna så jag inte går hemma och städar dagarna i ända. Jag älskar ju visserligen när det blir rent, men man kan ju inte städa hela tiden.


Gabriella? Haha, nej, Fredrik satte upp en liten tofs i Gabriels hår innan=)


Denna bilden tog Fredrik på Gabriel innan. Gabriel tycker nog inte att den
blev till hans fördel, men söt är han=)

Bye.

En dag med mormor..

Åh, jag hade en riktigt bra dag med min kära mormor igår! Vi åkte en sväng till Cramers blommor i Hillared. Jag  har inte varit där på väldigt länge, men oj så mycket vackra skapelser dom har! Fast mest uteblommor och jag kände inte att jag ville lägga pengar på att köpa blommor till balkongen när vi ändå inte brytt oss om den i sommar. Tur va väl det för det regnar ju ändå bara denna sommaren.

Mormor köpte en ampel (blommor av olika slag som man mänger på balkongen eller liknande), en solros och en röd blomma. Jag fick en murgröna och en vacker blomma som är rosa. Vet inte vad det heter. Mormor hade en hängväxt/klätterväxt av något slag hemma som hon hade planterat själv som fortfarande är liten som jag fick för hon visste inte vart hon skulle ha den. Jag gillar verkligen murgröna! Jag köpte en liten klätterställning till den jag fick av mormor igår.


Gabriel bland solrosorna.


Min morgröna som jag fick av mormor. Här ser man även mormorsskålen
som jag köpte på lagerhaus när jag va i knalleland med Sandra häromdagen.
Den var fylld med ekologiska geléhjärtan, men nu är det bara tre kvar...



Jag kan väl inte säga att jag plötsligt fått ett brinnande intresse för växter, men det är så fint att ha hemma och det känns mycket hemtrevligare. Men jag tänker ju intressera mig för dem jag har för jag vill få alla att må bra och trivas. Jag ska försöka leta upp lite sidor på internet om hur man sköter dem osv. En tjej vid namn Michaela som jag gick i gymnasiet tillsammans med var snäll och skrev en kommentar till mitt förra inlägg om blommor där jag visade bilder på dem jag köpt, om vad de heter. Hon gick trädgård så hon är duktig på växter och vad alla växter heter=) Jag skulle vilja bli bättre på det! I alla fall så bra att jag kan ta hand om de växter jag nu skaffat=)


Här är den rosa växten som jag fick. Jag tycker den är så vacker!
Den fick sno hinken som paprikan stod i innan för jag glömde köpa kruka
till den.  Jag ska köpa en ny till paprikan, oroa er inte, jag mobbar inte
paprikan!



Jag och mormor hade tur med vädret igår! När vi åkte dit ösregnade det så jag knappt såg vägen. Precis när vi svängde in på parkeringen tittade solen fram och det blev blå himmel. Det va varmt och skönt att promenera runt i växthusen. Precis som det ska vara på sommaren. När vi precis hade betalat och var påväg mot bilen igen så hade mörka moln tornat upp sig på himlen och det började mullra. Uch och fy! Men vi satte oss i bilen och åkte hem och väl i bilen började det ösregna igen..

Gabriel tyckte inte det va så hemskt tråkigt att handla blommor igår. Han höll sig på bra humör! När vi kommit hem och lämnat blommorna åkte vi till maxi och handlade. Mormor behöver hjälp med att handla och det brukar mamma hjälpa henne med men mamma är ju i Finland nu. Inga problem för mig för jag tycker bara det är kul att handla med mormor. Min mormor är verkligen bäst!


Min mormor i vintras den 4:e Januari när hon fyller år. Hon höll i Gabriel
och pratade med Carl=)

8 månaderskontroll, bvc.

Idag har vi varit på BVC. Det var efterlängtat. Jag tycker det är så himla roligt att gå dit men nu går vi ju bara varannan månad. Tråkigt tycker jag. Efter ett år blir det nog ännu färre besök?!

Jag fick en liten chock på besöket idag. Han har ju bara ökat i vikt ungefär 400 gram de två senaste gångerna då vi gått varannan månad, alltså lika lång tid som nu så jag trodde han skulle väga ungefär 8.9 kg. Men nä, här är resultaten:

*9640 g!! Snart 10 kg! han har gått upp 1.2 kg sen senaste besöket!
*70.5 cm
*46.5 cm i huvudomfång.

Så han växer så det knakar. Men det är bara bra. Då vet man att han mår bra och får i sig tillräckligt med näring. Idag stod det även hörseltest på agendan, vilket han klarade utmärkt. Han hör bra alltså. Det visste jag redan.

Vi pratade lite om hur han mår i övrigt och hur det går med bajsandet och hur han äter och sånt. Vi ska till BVC igen den 19 September och då ska vi även få träffa en Barnöverläkare och visa hans lilla "blåmärke" som han har i nacken som inte går bort. En läkare har tittat på det innan och det är inget farligt men överläkaren va ändå på vårdcentralen just den dagen vi fick tid till nästa besök så jag bestämde att jag ville att han skulle kolla på det.


Våran lille tungviktare! Har jag berättat att han gillar fötter föressten?
Så fort han kommer åt så ska det bitas på allas fötter och han biter
gärna på sina egna tår då och då. Han skrattar åt mina fötter när jag
tex sitter med benen i kors på en stol så ena foten är i luften så brukar jag
gjreja lite med foten och då skrattar han mycket=)


Godkväll.

Godkväll.

Här sitter jag och degar. Väntar på Fredrik som spelar dator. Vi ska se på Battlestar Galactica. Om jag orkar hålla ögonen öppna vill säga..

Idag har varit en ganska effektiv dag, även fast jag trodde att det inte skulle hända någonting alls.
Vi lämnade bilen till företaget vi köpte den från i morses och dom fixade det som behövde fixas, det gick fort och sen fick jag hämta tillbaka den. Då passade jag på att åka och handla. Bilen kändes mycket piggare och mjukare att köra och det känns bra att bilen mår bra igen=)

När jag precis handlat klart fick jag ett sms av Sandra och hon undrade om vi skulle gå en promenad och det kände jag för så vi tog en promenad på kransmossen. Det va skönt och välbehövligt att komma ut och röra lite på sig! Jag har tvättat heladagen också och börjat sortera Gabriels Pyttesmå bebiskläder. Herregud, man är ju kär i dem!

Utöver detta hann jag även med en tupplur på två timmar i morses. Det är konstigt det där med tupplurar. När Gabriel precis har somnat och jag vet att jag bara kan somna och säkerligen får sova någon timme eller två, då är det den absolut skönaste känslan som finns. Att bara ligga där och känna hur fantastiskt det ska bli att få sova, men sen när jag blir väckt så finns det verkligen inget värre för då är man så seg. Orkar helt enkelt inte gå upp och hade inte Gabriel tillslut blivit arg på mig så hade jag nog inte gått upp på hela dagen. Han brukar ge mig en halvtimme och det är ju snällt! Men man borde fatta när man lägger sig ner för att ta den där tuppluren att det bara blir jobbigt att gå upp sen!

Fast de flesta gångerna behöver jag verkligen den extra sömnen. Men att det ska behöva vara så jobbigt att stiga upp!?

Nu ska jag nog gå och dusha. Känns välbehövligt. I morgon ska Vi till BVC för 8 månaders kontroll. För 8 månader sen ungefär va jag Gravid. Det känns som årtusenden. Jag läste min förlossningsberättelse precis och det är ju tur att man skriver ner sånt för det va massa detaljer som jag nu har glömt. Det kändes inte ens som att det va jag på bilderna. Helt otroligt att man kan glömma av en sådan underbar men smärtsam upplevelse. Jag vill ju minnas det för alltid och aldrig tappa känslan...

Sköna natt.

Hejsan.

Jag sitter och väntar på att Gabriel ska vakna ur sin förmiddagslur. Han va trött idag.
Natten gick hur bra som helst! Jag trodde jag inte skulle kunna sova men jag hade en lampa tänd i köket och en i vardagsrummet och jag sov som en kung. Ammade när jag la mig och en gång på natten och Gabriel sov hur bra som helst han med. Skönt!

Nu ska jag mata Gabriel och försöka hitta något ätbart till mig sen ska vi åka och hämta Fredrik i Hillared. Känner mig redan som en mamma som får skjutsa hit och dit.

Hörs sen. Bye.

Problemlösardag!

Godkväll.

Idag har varit en såndär underbar dag då man tar tag i saker och ting.

Jag och Sandra åkte till knalleland och kikade lite och mitt mål var att köpa sladdlister då jag höll på att bli tokig på alla sladdar som bara legat på golvet sen vi flyttade in i Februari. Jag har inte tagit tag i det helt enkelt, men nu började Gabriel tugga på dem så det va bara att göra något åt det. Sladdlister inhandlades och även petskydd till kontaktuttagen för det höll ju på att åka in ett litet busigt finger i ett av dem häromdagen.

Vi tog en runda på ekohallen, clasohlsson och lagerhouse. På clasohlsson hittade jag förvaringslådor billigt så att jag kan ta tag i att sortera Gabriels kläder som han växt ur. Gud vad nostalgisk jag kommer bli...!

Åter till dagens viktiga händelse. Sladdarna är slimmade längst väggarna! Vi händiga kvinnor tog tag i problemet, la sladdlister, spikade sånadär sladdhållare som man spikar i längst kanterna så sladdarna sitter fast, drog sladdarna längs kanter och hörn, kämpade och slet! Och tillslut låg dom där, perfekt och fint längst listerna. Jag är SÅ glad att sladdproblemet är ur världen! Tack Sandra!
När vi ändå va i farten så satte vi upp gardinstänger och gardiner i sovrummet. Sandra hade med sig värsta verktygsprylarna så det fanns inga hinder! Så nu har jag plötsligt gardiner i sovrummet. Det blev så bra!

Kvinnor kan!, det är väl dagens motto kanske=) Eller kvinnor får saker att hända kanske är dagens sanning.

Idag och inatt är jag pojkvänsledig. Min manliga hälft begav sig tidigt i morses till hillareds skogar för att gå runt en sjö som heter såken med sina vänner. Dom har alltså gått ett varv rumt sjön och druckit öl och grillat och nu spelar dom troligen dator. Inatt blir första natten i denna lägenheten som jag sover själv. Med Gabriel såklart. Just nu känns det väldigt skönt att sitta här i soffan  med både tv och dator framför mig och inte ha någon som väntar på mig. Jag har inte varit såhär själv sen tusen år tillbaka typ. Eller jo, när Fredrik jobbar och jag och Gabriel bara är hemma så är jag ju lika själv, men man känner sig ännu mera själv när det är på kvällen,som nu. Men just nu känns det skönt. I natt kommer det nog inte kännas så skönt..


Gullegrodan. Han tyckte det va mindre kul att fixa sladdar, men med lite
underhållning emellanåt så gick det med!

Tjing.

Blomster i blom.

Ting.

Jag är medveten om att jag lovade i förrgår att jag skulle lägga upp bilder på mina blommor igår. Det va min plan ända tills det blev ändrade planer. Vi bestämde att vi skulle ha en trevlig kväll med Sandra och Tobbe så jag blev tvungen att omprioritera. Prioriteringen blev diska, dusha och handla. Men nu är jag åter och jag har fotat mina nya fina blommor.

Korten blev kanske inte jättevackra. Det va mörkt som på hösten ute precis när jag skulle fota blommorna för ett jättemoln som va jättemörkt täckte himlen och strax därefter släppte molnet på trycket lite och det regnade massor.


En murgrönabåge och en annan växt med okänt namn. Den okända köpte
jag på maxi. Förhoppningen är att den ska växa och bli större. Murgrönan är
ju bara för vacker och krukan tycker jag är underbar!


En paprikaväxt som jag passar åt mamma medans dom är i finland. Jag vet
dock inte om jag fick den eller om jag bara passar den. =)


Oj, nu ser jag att bilden är suddig, men det är en annan murgrönasort.
Den är så vacker i sitt hjärtformat! Mycket nöjd! Vitprickig kruka till den.


Mina små söta klätterblommor! Den i muggen ska nog få en boll att klättra
på senare och den i den vitprickiga ska få hänga ner. Lättskötta och söta
växter! Det gillas då jag tror jag kommer få fullt upp med att få alla
växter att överleva och må bra!


Välidgt mörk bild, men det är en blommma som jag inte kan namnet på.
Fina är dom i alla fall och krukorna är bedårande. Gråa med kronor på.
Inte farligt dyra va dom heller!

Min lilla blomstersamling känns väldigt bra. Det känns mer hemma här nu. Gardiner och lampor är nästa prio. JAg har fått lite Gardiner av mamma, eller jag lånar dem ett tag och några av dem ska jag sätta upp när gardinstänger är på plats. Sen ser det nog lite mysigare ut här hemma!

Nu ska jag göra iordning mig för jag och Sandra ska gå en sväng i knalleland. Jag ska köpa sladdlister och petskydd till kontakt uttagen innan det är någon som åker på en stöt här hemma. Ajabajja!


HAHA! jag bjuder på denna bilden. Just för att jag ser ut som något
hysteriskt och för att Gabriel ser ut som ett jättetjockt gullemonster=)

Lite får man ju bjuda på sig själv och sitt söta barn=)

Hektisk eftermiddag.

Tjong.

Det blev en hektiskt eftermiddag här! Först åkte vi och lämnade våran bil därifrån som vi köpte den för motorlampan har lyst ett tag, dom kom fram till att det va något, hm, typ olja nånting som behövde bytas så dom beställde det och vi ska åka tillbaka till dom på måndag kl 08 så ska dom fixa det.

Senare åkte jag och mamma och Gabriel till blomsterlandet och köpte blommor till vårat hem. Min mamma är så himla snäll så hon har lovat att vi ska åka och handla blommor så ska hon betala 400 kr, men hon betalade till och med 450 idag. Jag hade inte en enda blomma här hemma och har inte haft blommor på ett bra tag. Jag har lixom inte prioriterat det riktigt men ett hem utan blommor känns väldigt tråkigt men nu har jag alltså åtgärdat det problemet med mammas hjälp!

Jag ska absolut ta kort på de vackra skapelserna i morgon så ni får se dem! Jag är riktigt nöjd!

Sen åkte vi och gjorde lite ärenden i stan. Mamma skulle till systemet och där va hon snäll och  köpte med sig några sommersby cider till mig och Fredrik, dom är såå goda och dessutom ekologiska! (Jag vet att jag ammar så jag dricker bara en halv ungefär. Dessutom ammar jag bara på nätterna nu för tiden så ni behöver absolut inte oroa er för att Gabriel tar minsta skada) =) Sen åkte vi och köpte kinamat till mig och Fredrik och sen åkte vi till hässleholmen och hämtade upp våran stackars bil igen.

Gabriel tyckte inte det va roligt att handla blommor. Han tycker faktiskt att det är urtråkigt att gå i alla affärer utom Maxi. Det är väl tur för på Maxi är jag nästan dagligen. Men blommor va alltså urtråkigt. Manligt drag antar jag.

Nu ska jag njuta lite av grönskan i mitt hem och sen ska jag och Fredrik titta vidare på Battlestar Galactica. Börjar bli spännande nu!


Gabriel gillar i alla fall att ligga i gräset och mysa! =)

Leediigt..

Godmorgon.

Eller ojsan, det har visst redan blivit lunch. Så tokigt.

Gabriel sover. Egentligen äter han ju vid 12 men vi har blivit lite sega på morgonen så allt blir lite senarelagt. Det får vara så i semestertider tycker jag=)

Föressten så har jag varit ledig i över ett år nu. Det känns helt otroligt. Tiden har verkligen gått så fort. Jag kommer ihåg sista kvällen jag jobbade förra året innan semestern den 30:e juni. Hur jag njöt av allt jag gjorde för att jag gjorde det för sista gången på 5 veckor, trodde jag. Det råkade ju bli på över ett år för att jag fick diabetes och blev inlagd på sjukhus samma dag som jag skulle börjat jobba igen. Jag vill bara glömma förra hösten egentligen för det va JOBBIGT.

Jag jobbade ju litegrann i September dock, men det va ju bara några timmar för att fördriva tiden mest och träffa jobbarkompisarna lite till innan jag gick på bebissemester=)

Jag trivs som ledig. Vem gör inte det? Men samtidigt känner jag att jag behöver komma ut i arbetslivet igen. Inte just nu men snart, för att bygga på min sociala förmåga igen. Man är ju social när man är mammaledig med, jag menar inte att jag sitter inne jämt, men jag umgås i samma kretsar helatiden. Vilket jag trivs utmärkt med, men jag vet att man behöver omväxling. När man jobbar träffar man så mycket folk man inte känner och jag behöver faktiskt det. För att utmana mig lite. Jag blir lätt blyg annars. Jag behöver nytt folk helatiden för att hålla igång mitt självförtroende. Prata, prata, prata. Argumentera och förklara. Det är något jag behöver. Man tappar det lätt.

Nu säger jag mest: Titta!!, ädä!, mamma, mamma, mamma, nej!, mammasgoooosebääääbiiis! Och sånt. Men jag älskar ju det såå himla mycket så jag skulle kunna göra det hela mitt liv. Men jag vet ju att jag kommer vara mammaledig fler gånger om jag får som jag vill!=)

Nu låter det som att jag typ ska börja jobba i morgon, men det ska jag ju inte=) Jag vet inte ens när jag ska börja jobba igen. Ingen aning faktiskt. Men någongång=)

Nu ska jag fortsätta kalka av min kaffekokare så den kan börja leverera någongång!




Är det inte helt otroligt att han varit en sån här liten korv med fågelunge-
ben? Så bedårande vacker och fin och söt och ja, jag skulle kunna hålla
på i evigheters evigheter och berätta om hur mycket jag ääälskar min bebis.

Tjing.

Sleeping beauty!

Såhär söt och och vacker är våran lilla sötnos när han sover:


Aldrig har jag sett något vackrare förut!

Godnatt.

Dagens mål avklarade!

Idag har jag nått alla mina mål för dagen! Hurra!

Jag har torkar ur skafferiet som verkligen behövde rengöras och kollas datum och sånt ni vet, så nu är det frächt, jag har återvunnit 5 maxipapperskassar med återvinning, jag har pantat två kassar pantburkar och det blev 89 kr, vilket jag sedan köpte blommor för på maxi. Jag handlade citronsyra till min kaffekokare så den ska jag kalka av i morgon. Sist men inte minst åkte jag till återvinningscentralen och slängde grejjer från förrådet och våran STORA kartong som tv:n kom med när vi köpte den. Fredrik envisades med att spara den ett tag om vi skulle behöva skicka tillbaka tv:n men nu hatade jag den så mycket så den fick inte vara kvar i mitt hem!

Gabriel tycker inte det är lika roligt som jag att återvinna så han va jättearg på mig ett tag. Jag gick fram och tillbaka till containrarna med en unge på höften och lådor/grejjer i min lediga hand. Måste sett roligt ut. Meen, han vägrade sitta i bilen, verkligen skreeeeeek (ja, min lilla alltid så glada son kan vara på dåligt humör ibland=) så vad skulle jag göra. Nu sover han sött i sängen iaf.

Jag ska ta mig en välförtjänt dush och sen ska jag och Fredrik kolla på Battlestar Galactica.

Tjing.

Today, and yesterdays day.

Hejsan.

Jag och min lilla familj var hemma hos min mamma och pappa igår och grillade och sånt som man gör på sommaren. Vi blev dock utan sommarvärme för VAR ÄR DEN? Att man ska behöva sitta med tre tjocktröjor och filt på sig mitt i Juli, det är allt annat än ok. Men så va det. Nordanvindar ven i Äspered och vi åt inomhus. Men gott va det!

Jag mumsade fetaost och tzatziki och gud så gott det är! En kopp kaffe hann jag också med innan min bror och Fredrik började tjata om att åka in till stan. Nicke skulle såklart förpesta sin kropp med lite mer alkohol och Fredrik höll på att somna sittandes där mot slutet på kvällen=)

Gabriel höll dock gott humör trots att han va trött. Han vaknade inte ens när jag bar honom från bilen till sängen  och klädde av honom kläderna och på med pjamas. Det gör han alltid annars men å andra sidan börjar han bli van vid att bäras ut från bilen sena kvällar.

I morses tog vi sovmorgon till 9 och det va skönt. Nu sover Gabriel igen och när han vaknat ska han få lunch och jag ska äta något till lunch jag med och sen ska jag försöka få lite gjort här. Planen är att jag ska ställa lite ordning i skafferiet och åka till en återvinningsstation och slänga lite prylar och åka till Maxi och köpa citronsyra för att kalka ur min kaffekokare så att den kan leverera igen. Har blivit lite dåligt med det sista tiden.

Får väl se om jag tar mig så långt som till återvinningscentralen, men man måste ju ha mål för sina dagar, även om detta mål känns lite högt just idag.

Förövrigt, om någon har ett runt vardagsrumsbord som står och skräpar och är i bra sick så är jag intresserad. Och om någon har en prima bänkdiskmaskin som inte kostar skjortan så är jag väldigt intresserad av det med, så ni vet bara. Jag har tänk att jag ska bli en blocketshoppare. Man kan ju faktistk fynda!

Städdag.

Hejsan.

Jag sitter här helt utmattad känns det som. Jag har städat hela dagen och Gabriel har haft barnvakt för första gången i sitt liv! Sandra och Tobbe har passat honom drygt 6 timmar och det gick jättebra! Han hade inte varit ledsen och han hade ätit sin mat ordentligt. Sovit hade han också gjort och allt va i sin ordning. Och jag städade som en galning under tiden Gabriel inte va hemma. Kände att jag behövde lämna bort honom ett tag och göra ett ordentligt ryck här hemma och det hade ju varit väldigt tråkigt för honom att vara med när jag städade. Jag hade dessutom bara fått halva jobbet gjort om ens det..

Jag städade hela badrummet, putsade alla fönster, Skurade lite skåp i köket, diskade ett berg, bar ner massa grejjer till förrådet (okej, Fredrik bar och jag sa vart det skulle stå), dammsugat hela lägenheten, dammat det viktigaste, Moppat hela lägenheten, dammsugat i och under soffan och..., ja det va nog allt. Jag skulle behöva lika mycket tid till för att få ordning helt, men jag är sååå tacksam för den tid jag fick! Och jag saknade allt min lille knodd heela tiden. Man går lixom och tänker på honom helatiden ändå. Undrar om han är glad eller ledsen och vad han tänker.

Men det är nog nyttigt att ha barnvakt ibland. Nu ligger han utslagen i sin säng och sover. När han kom hem fick han gröt och sen levererade han en bajskorv (snäll som han är bajsade han bara liiiite hos Sandra) och lämnade korven till mig=) Igår bajsade han fyra ggr så jag trodde allt att Sandra skulle få torka lite bajs idag=)

Nää, nu ska jag kolla på ett avsnitt av Fredriks favoritserie Battlestar Galactika, eller hur det nu kan stavas för jag har lovat att kolla hela serien med Fredrik och hittills har den faktiskt varit ganska spännande. Jag har inte varit uttråkad iaf.

Bye.


Gullepluttens mullefot=)

Ska säkra mina bilder.

Häromdagen va jag duktig och köpte en extern hårdisk! Äntligen! Så nu tänkte jag sätta mig och sortera lite bilder som inte ligger i rätt mapp och sen ska jag rädda alla mina bilder genom att kopiera över alla till hårdisken. Jag är medveten om att dom inte är i fullständig säkerhet bara för att dom ligger i den externa hårdisken, så därför ska jag, någon gång i framtiden även lägga ut alla bilder på cd-skiva och troligen förvara dem i ett bankfack. Då är dom väl ändå 99.1% säkra iaf?


Gabriel äter ute med oss på altanen och det va lite kyligt, därav mössan.


Min mamma och Gabriel samma kväll=)




Sagan om resan till Svedala...

Godkväll.

Nu har jag äntligen tid igen! Gabriel har kommit tillbaka till rutinerna och somnade idag utslagen kl 20:00. Skönt. Men det var samtidigt skönt att strunta i rutinerna i nästan en vecka och bara vara istället. Han har gått och lagt sig när jag gått och lagt mig runt 23 varje kväll vilket resulterade i att han sov nästan hela nätterna, ammade bara en gång per natt de flesta nätterna. Han somnade som en stock på dagarna trots höga ljudnivåer. Han är ju van vid att det är tyst här hemma. Jag för ju inga direkta oljud dagarna i ända, men jag tycker bara det är bra att han får träna lite på det. Han behöver kunna somna vart som helst.

Över till resan. Jag spenderade ju helgen hos mamma och pappa och det blev fint väder på Lördagen en liten stund. Jag försökte få vackra natursköna bilder på Gabriel, men jag är ju inte så bra på att ta fina bilder med inlevelse och känsla hur mycket jag än försöker, men försöker gör jag och det viktigaste är ju att jag fotar min vackra son regelbundet!




Denna tycker jag är söt! Han kikar på gräset.


Nu ser jag att denna bilden är lite suddig, men ja tycker den är vacker
för att jag vet att han tittar på en fjäril. Då ger denna bilden mig en
känsla iaf.

På söndagsförmiddagen startade vi resan mot Svedala. Jag, Gabriel, mamma, Carl och käraste mormor. Resan gick bra, jag körde tills vi kommit en bit utanför Varberg där vi stannade och rastade. Vi åt mackor på en filt i gräset.


Gabriel sitter redo för avfärd i sin nya fina stol. Han var monterad i framsätet.
Självklart finns där ingen airbag.


Mormor fyller på vattenförrådet på rastplatsen.


Gabriel har det skönt på filten.


Morbror Carl och Grodan Gabriel.

Väl framme i Svedala blev det mycket bus och lek för killkusinerna. Att dom orkar! Jag matade Gabriel och vi pratade mest hela kvällen. Åt lite mat och myste. Nina fixade och donade med sina älskade hönor.
På måndagen regnade det i stort sett hela dagen. Tråkigt tyckte jag, jag ville legat på en filt i gräset och låtit Gabriel lufta rumpan i skuggan och haft det skönt. Man man kan ju inte alltid få som man vill så vi satt väl mestadels inne hela dagen. Hannes och Elias Farmor och Farfar kom på besök och vi åt "finmiddag" med lax och hummersås. Jättegott smakade det och mätt blev jag. Det va nog i måndags som jag återförenades med kaffet med. Herregud vilken lycka det var! Det är verkligen gott med kaffe!

I Tisdags däremot vaknade vi upp till strålande solsken. Vi slängde i oss frukost och begav oss under STOR tidspress till Malmö med tåget. Barnen tycker ju det är SÅ spännande att åka tåg!


Vi åkte sightseeingbåt genom kanalen i Malmö och tittade på lite sevärdheter.
Bakom mig ser ni "turning torso". Stavas det så?


Min skatt och jag när båten glider igenom en vacker park=)


Denna bilden på min mormor tycker jag är så härlig! Hon ser verkligen ut att
njuta av naturen!


Nina åt en god glass och försökte hålla ordning på alla busiga barn vilket inte
var den lättaste uppgiften. Som ni ser i bakgrunden klättrar de hejvilt på
statyn=) Nina är föressten Gravid i v.27 just nu. Tiden går så himla fort!
Jag längtar efter det lilla flickebarnet!=)

Väl hemma va alla helt slut. Jag kommer inte ens ihåg vad vi gjorde på tisdagskvällen. Eller jo, jag och mormor kollade på tv och pratade med Ninas man Johan. Min mamma läste saga för Carl och Gabriel och sen sjöng hon för Gabriel tills han somnade och då la hon honom jämte Carl på madrassen och när jag senare gick upp och fotade så myste dem såhär:


Gabriel har inget emot att klämma lite på rumpor=) Så söta var dom när dom
låg där och sov, men jag kvävde en och annan skrattattack.


Mormor brände sig under Malmövistelsen. Fast jag ska inte säga något
för det gjorde jag med. I halva ansiktet. Det va inte vackert men jag
lyckades nog jämna ut brännan under Onsdagen sen..


I Onsdags blev det kanonväder i Svedala. Synd att vi skulle åka hem just då.
Men Gabriel hann bada lite på förmiddagen i en liten "låda" Det tyckte han
om och han plaskade på för fullt!


Å hej å hå, snart kryper min lilla rumpluftare!


Nina bakade en underbar rabarberpaj till oss innan vi åkte! Hur god
som helst!



Såhär utslagna va killarna när vi åkte hemåt. Carl hade snott en chockladbit
som han åt innan han stoppade in nappen och somnade. Blev kladdigt och
fint sen=) Gabriel somnade på två röda!

Det är så härligt att vara i Svedala. Även om barnen härjar vilt så är det så vacker natur och skönt område. Dom har en fin trädgård och ett stort trädeck runt halva huset så det är bara att vara ute så mycket man bara orkar när det är fint väder. Det är lixom mycket lättare att komma ut när man bor så än när man bor i en lägenhet som vi gör. Jag funderar på att ta tåget ner till Svedala med Gabriel en gång till senare i sommar. Men sen ska jag ju ner när Nina ska föda för planen är att jag ska vara med under förlossningen.

Snipp snapp snut så va denna resan slut!



coming soon..

Ursäkta frånvaron. Men jag planerar att så fort tiden finns berätta om min och Gabriels lilla semestertripp med tillhörande bilder. Jag kan bjuda på en bild sålänge.


Gabriel i sin gåstol som han gillar...

Södra Sverige rapport.

Goddag.

Har inte hunnit med att blogga undertiden jag varit hos mamma och pappa. Nu är jag i Svedala och myser. Fast alla barn bråkar/leker som odjur. Hannes 5 år, Carl 3.5 år och Elias 2 år. Alla ska vara bäst, alla skyller på alla, alla gråter, alla busar och några vill inte äta, mat på golvet, en vill inte dela med sig osv... Jag funderar starkt på att nöja mig med Gabriel. Han är såå lugn och snäll änsålänge och gråter bara lite när han vill sova vilket inte är så lätt när alla bråkbarn ska vara preciiiis där han sover. Jag lovar, jag älskar dessa barn, men GUUUUUUUD vad dom är uppspelta. Antar att det ska märkas att dom lever.

Själv drömmer jag om två, kanske tre små väluppfostrade barn. Lugna lekar, kreativitet och mys. Men jag får nog lägga ner den drömmen för det existerar nog inte riktigt på riktigt. Barn måste busa, lära sig att dela med sig och vägra äta kanske.

Här regnar det. Jag som drömde om att ligga på en filt på gräset med Gabriel i skuggan, klaga på att det är för varmt och låta Gabriel bada lite i en babypool. Ta massa söta bilder och äta glass på terassen. Hade jag fått välja en superkraft så hade jag definitivt valt att kunna styra över vädret.

Nu ska vi göra hemmagjord glass här. Hallon och jordgubbsglass och bären har jag plockat by my self i Ninas trädgårdsland. Fast jag kommer ändå inte kunna njuta av denna hemmagjorda glass. Jag får avnjuta mjölkfri glass från affären. Utan grädde. Men en positiv sak är att jag kan dricka kaffe igen för den mjölkfria matlagningsgrädden är god att hälla i isället för mjölk! Det är så vansinnigt gott med kaffe.

Nu drömde jag om kaffeglass. mmmm..

De två viktigaste insikterna jag kommer till här nere är att jag ska försöka mig på att uppfostra mina barn Väl och att vi inte ska skaffa djur. Med detta menar jag inte att barnen här är ouppfostrade. Dom blir bara så exalterade och uppe i varv när de ses för dom ses inte så ofta.
 
Nu ska jag föröska uppbringa lite superkrafter och gå ut och stanna regnet. Blåsa bort molnen och rita en stor värmade sol på en klarblå himmel.


RSS 2.0