Tröttis.

Åh, vad jag är trött nu!
Idag har jag diskat ett BERG, varit i stan och bytt 4 t-shirtar som jag köpte på H&M rean igår. Köpte xs för jag brukar ha det på allt, och dom passade visserligen bra, men jag ville att de skulle vara lite längre och lite slappare lixom. Sen fick jag med mig en "skrotkjol" hem också för 30 kr. Med "skrotkjol" menar jag en kjol som är skön att gå omkring i hemma. Jag sulle nog inte ha på den i stan. Men på stranden skulle den passa ganska bra. Efter jag varit på H&M och fixat bytet så tog jag med mig Malin hem och vi har konverserat och sånt. Jag har tvättat heladagen med.

Gabriel har varit lite grinig idag och så fort han han blir gnällig och vill något, tex upp från golvet, eller är hungrig så säger han mamma. Inte annars. Jag blir glad att han kan säga mamma=) Mitt hjärta verkligen smälter!

Jag har börjat packa lite smått också för i morgon åker jag ut till mina föräldrar och spenderar helgen där för att på Söndag bege mig mot min moster och hennes familj i Sveldala tillsammans med mamma, mormor, Carl och Gabriel. Det ska bli underbart! Verkligen semester, eller så nära man kan komma semester när man har barn.

Jag är som sagt trött så in iiii, så jag ska ut och hämta sista tvätten, kanske dusha av min svettiga kropp och sedan SOVA. Det tog 1.5 timme att få Gabriel att soman idag. Han fick sova till 17 i eftermiddags och det är ett misstag jag inte gör om. Han verkade vara trött redan 19:30 men skenet bedrog. Efter gröten och kvällsrengöringen ammade han i sängen och sov, trodde jag. Men så fort jag reste mig öppnade sig ett par superduperpigga ögon och en söt liten mun avfyrade ett lyckligt busleende. Så det va bara att börja om. Men det visade sig att han va bajsnödig mitt i nattningen så vi fick återvända till badrummet och byta blöja igen. Sen föröskte jag få honom att sova igen och det var ett par klarvakna ögon som tillsluuuuuuut efter vad som kändes som hela kvällen som han äntligen gav upp och slöt dem och somnade! Inget gråt, inget skrik, bara ett par väldigt nyfikna ögon.

Mina ögon kommer däremot stängas fort ikväll! Godnatt!

Gonatt.

Går fortfarande inte att ladda upp bilder. Blä på´t.

Nu har jag varit duktig och betalat räkningar och det är ju tråkiiiigt, men jag insåg att denna månaden hade vi inte så många iaf. Vissa månader kommer ju allt på en gång, men inte denna månaden och det är jag tacksam för! Men, vi ska betala bilförsäkringen till min pappa som betalat den för att dom får räkningen för att mamma äger våran bil. Så egentligen va det ren tur att typ elen och sånt inte kom denna månaden. Nu kan vi åtminstone leva lite denna månaden och det är ju perfekt såhär mitt i sommaren!=) Och jag SKA köpa sladdlister. Jag hatar alla sladdar som ligger på golven överallt fortfarande här hemma. Men Gabriel tycker dom är väldigt spännande. Inte bra. Sladdlister genast! Och Brandvarnare. Det MÅSTE jag köpa. Jag har tänkt det sen vi flyttade in, men det har inte riktigt blivit av och snart tror jag att jag kommer bli straffad för det så jag kollar spisen och allt annat görnoga!

Nähä, nu ska jag nog allt gå och knyta mig. Det blir troligtvis en piknick någonstans i det gröna sköna med Mia och tha pluttas i morgon=) Mys på hög nivå!

Godnatt!

BäbisShopping.

Oh gudars! Jag bara måste skriva att det är underbart väder och jag är SÅ glad att jag kan njuta av varendaste sommardag till fullo för jag är SÅ ledig! Fast ändå fullt upp med Gabriel såklart. Men det är KUL.

Idag har vi hälsat på min kära mormor i staden en sväng. Hon är ju verkligen Världshistoriens bästa människa! Hon blev glad att se oss och vi hängde där en stund. Sedan gick jag till HM och köpte lite välbehövliga kläder till Gabriel. Fast mest hittade jag på Kappahl. Hans Garderob är typ för liten, speciellt brallorna, så det blev två par mjukisar, ett par jeansshorts, ett par mjukisshorts (för 10 kr!!), en t-shirt, två bodys, två dregglisar, ett par jättesnygga jeans och en solhatt. Välbehövligt! Ska visa er allt en annan dag. Just nu ligger det redan i tvättkorgen nämligen.

Vi va och handlade på Maxi en sväng efter att vi hämtat pappa Fredrik på jobbet. Han är sjukskriven fram tills Fredag då han får semester för att hans knä är sönder. Så man kan typ säga att han börjar sin semester nu. Han är glaad=) Och jag med!

När vi kom hem visade Gabriel en ny konst han lärt sig, eller precis lärde sig rättare sagt. Han stod med raka armar på händerna och ställde sedan upp knäna under sig och så stod han där och gungade sådär ni vet, fram och tillbaka en stund. Sedan såg han lika förvånad ut som jag och Fredrik. Alltså det händer så otrooooligt mycket nu!! Han lär sig saker varje dag!! Och nu är jag ännu mer säker på att han säger mamma och menar mig. Det både syns och känns. Han kommer nog börja prata tidigt och gå senare tror jag. Men han har ju varit social sen födseln och mindre nyfiken på att träna i babygym och sånt.

Nu ska jag plocka undan efter Gabriels kvällsmat. Han har fått gegga med gröt som jag lagt på bordet nu i två dagar och SHIT vad han älskar det! Han tycker det är sååå himla intressant och sitter där och typ matmålar hela bordet. Ska fota det någon dag!

Och det blir inga bilder idag heller för att blogg.se nog inte vill att jag ska ha bilder i min blogg eller ngt. Det går inte i alla fall. Puss å hej.


Ny bilstol och telefon..

Så det kan gå!

Idag har jag och Gabriel åkt runt i affärer. Först styrde vi mot babyproffsen och jag lyckades köra fel två gånger! Helt otroligt. Men jag svängde av en avfart för tidigt på motorvägen, men åkte då istället via hässleholmen och i en rondell va det skyltat mot brämhult och babyproffsen ligger ju i brämhult, men i slutet  så jag skulle svängt höger i rondellen men jag körde rakt fram och fick vända och köra åt rätt håll igen. Gud, vad jag är velig! Men fram kom vi och bilstol blev det!

Jag tog hjälp av en gubbe, det jobbar bara gubbar där! Känns jättekonstigt för det är ju bara bebis/barn prylar på babyproffsen lixom. Men men, han förklarade lite olika funktioner för mig, men jag vill ju verkligen veta allt och skulle kunna stå och väga för och nackdelar i evigheters evighet och han insåg nog det efter ett tag så han pratade på lite bättre och fixade så Gabriel fick provsitta stolarna för jag ville se hur han satt. Jag hade lite svårt att bestämma mig men tillslut blev det en Britax Hiway Harry. Den jag hade tänkt mig. Det va kampanjpris på just den nu med så jag betalade bara 2300! Ett kap! Sista tog jag med! Gubben installerade den stabilt och bra i bilen och jag vet nu hur man gör. Den sitter som berget och Gabriel satt som en liten kung i den. Han somnade till och med första resan=)

Sen styrde jag bilen mot media markt. Målet va att förlänga mitt abonemang med telenor så jag fick en check på meria mark på 500 kr som jag skulle köpa en mixerstav med. Det blev inte riktigt så. För att göra en lång historia kort så gick inte mitt abonemang att förlänga men de erbjöd mig en iphone4 med samma månadskostnad som jag har nu för jag har visst suttit och betalat för en massa onödiga saker som röstbrevlåda och försäkring och sånt..
Så jag har alltså blivit med iphone. Utan att betala mer i månaden än vad jag gör. Jag som inte ens ville ha ny mobil. Jag skulle ju ha en skrotmobil för evigt. Det som motiverade mig va att iphonen har en bättre kamera än min digitalkamera och att jag kommer kunna filma Gabriel med hyfsad bra bild så jag slipper ha dåligt samvete för det. Typ.

Det som irriterar mig är att iphone och facebook typ tagit över världen. Jag bidrar ju till det, men jag undrar ofta hur det kändes förr när man bara hade hemtelefon. Fy fan vad skönt det skulle varit. Jag har inte ens upplevt det i vuxen ålder. Jag fick min första mobil i 6:an och då var jag en av de första i min klass. Eller va det 5:an föressten? Ja det va det nog... en Nokia 3210 va det iaf. Och glad blev jag! Men nu tänker jag såhär att man blir ju mest stressad av att ha kontakt med allt och alla helatiden!? Samtidigt som det är roligt såklart! Men jag är ofta stressad över att jag inte hunnit läsa bloggar på länge eller inte hunnit svara på ett sms. Och det är ju sjukt. Och det är sjukt att man vet precis vart alla befinner sig helatiden för det står på facebook. Man behöver inte undra vad det är för väder ute för det står på facebook och man behöver inte träffa vänner på riktigt särskilt ofta för man har ju kontakt på facebook. Det stör mig samtigit som jag tycker det är bra.

Det som oroar mig mest är att jag ska bli en frånvarande mamma. Man är ju så upptagen med internet ofta. Men det får bli min utmaning. Internet är ok när Gabriel sover eller är med Fredrik eller något. Inte annars. Han behöver och är värd total uppmärksamhet! Min största skräck är verkligen att vara frånvarande. Det är så fruktansvärt lätt! Datorn står ju på helatiden och om han tex ligger på golvet och är nöjd och glad så kikar jag ofta in på några bloggar. Det är inte ok. Inte för mig. Måste sluta! Det kommer bli enklare när jag har ett skrivbord i datorrummet.

Jaja, om iphonen iaf, så tänker jag INTE skapa en relation till den som många gör. Typ bli kär i den. Jag är fortfarande lite skeptisk till den just för att jag vet hur beroende jag skulle kunna bli. Men det va ju min utmaning att inte bli. ÅH,vad skönt det hade varit att bara ha en vanlig jävla hemtelefon! Ibland va det bättre förr!

Om ni orkar med att läsa så kan jag även berätta att Gabriel bajsade på media markt och det luktade bajs. Jag gick ut och bytte i vagnen  för det är smidigt=) Där låg en hög, ingen korv denna gång och det hade läckt så han fick bara ha på sig blöja och tröja efter det, tur det va fint väder ute=)

Ni skulle fått bilder på Gabriel i sin gåstol, men blogg.se verkar ha seriösa problem. Nu är det tredje gången på mindre än en vecka som jag inte kan ladda upp bilder. Så ja, dom kommer i morgon.

Nu ska jag gå och lägga mig jämte den gosigaste och sötaste lilla myyysgullebebisen som finns! Jag ska pussa honom och viska att jag älskar honom mest i hela världen. Men det vet han redan för det viskar jag i hans öra varje kväll. Godnatt.

Dagens todo!

Godmorgon!

Dagens planer är att jag ska åka till Babyproffsen och införskaffa en bilbarnstol. Dyr investering men ack så nödvändig! Jag hade ju kunnat köpa en begagnad, men nej, det känns inte helt bra. Jag vill att den ska vara ny och att säljaren ska installera den åt mig och VERKLIGEN visa hur man gör så att jag aldrig sätter den fel eller ngt. Allt för att ha ett någorlunda samvete om det skulle hända något. Jag vill iaf känna att jag gjort ALLT för att han ska åka säkert.

Efter babyproffsen ska jag vidare till knalleland och media markt och förlänga mitt abonemang på telenor för då får man 500 kr att handla för på media markt och det är ju perfekt för jag är ändå nöjd med telenor. Då ska jag passa på att köpa en mixer så vi kan göra smoothies här hemma!!

Nu ska jag ta tag i diskberget och laga mat. FY vad tråkigt!

Långpromenad!

Godkväll.

Jag har varit ute på en härlig långpromenad med Fredriks syster Camilla och hennes hund Hugo nu i eftermiddag. Tre timmar va jag ute och promenerade! Riktigt skönt att få ut all energi man samlar på sig av att vara inne och följa rutiner. Trots att jag är trött i huvudet efter sömnlösa nätter så är kroppen så rastlös! Jag får jättemycket energi av långpromenader! Fast ibland suger det musten ur benen istället=) Men idag fick jag en energikick!

Gabriel satt i vagnen och pratade med hunden. Han älskar djur! Tycker dom är väldigt roliga att prata med och skratta åt! Vi gick till en sjö som heter tranåssjön och sen handlade jag på hemvägen. Gabriel va hungrig som en varg när vi kom hem så det va bara att sätta på gröten och sen slevade jag in hela portionen och han bara åt och åt!

Alltså jag är verkligen säker på att han är medveten om att han menar mig när han säger ma-ma! Han började igår och han säger det när han tex inte vill ligga på golvet mer och blir lite ledsen, eller när han tycker det är tråkigt att sitta i vagnen. Han tittar verkligen på mig och säger ma-ma-ma. Jag har inte direkt lärt honom det, men om jag har varit borta en stund, säg tex i tvättstugan och Fredrik har varit med honom så har Fredriks sagt "vem kommer nu!?, jo MAMMA!" när jag kommer innan för dörren, så han har nog börjat förstå att jag kallas mamma. Det känns coolt! Och det låter såå himla vackert!

Lite bilder från våran promenix:



Gabriel tittar på hunden som har roligt i vattnet..


Och på barnen som leker på stranden..



Camilla och hennes hund Hugo=)



Sorligt!

Alltså nu har jag surfat runt lite och läst något jag inte borde läst. Jag hittade någon blogg och i den hade hon som har bloggen skrivit om aborter och sånt. Hon skrev att hon fått reda på att om man gör abort i v.21 på exempelvis gomspalt eller downs syndrom så föder man ju ut barnet, startar förlossningen alltså och då lever ju det stackars Pyttelilla barnet när det kommer ut, men det läggs för sig själv för att självdö. Men ett barn kan överleva i v.22. Kan man ens förstå den lilla lilla balansen? Att få självdö i v.21 men att om man föds i v.22 gör läkare ALLT för att barnet ska överleva.

Det är galet. Hur kan man ens göra abort i v.21?

När jag läser sånt är jag så GLAD att just Gabriel kom till just oss. Jag kommer alltid göra allt i  min makt för att han alltid ska må bra, hela sitt liv. Jag ska ställa upp i ur och skur, vått och torrt, svårt och lätt, jämt! Jag är trött på nätterna så jag knappt vet vart jag ska ta vägen, som alla andra bebisföräldrar, men jag skulle sitta uppe dagar och nätter i åratal om det skulle krävas för att Gabriel skulle må bra.

Alla föräldrar tänker inte så. Det är svårt för mig att förstå. Alla små barn är inte älskade från första stund. Vissa föräldrar känner inte lika stort ansvar.

Men guud vilket ansvar det är! Jag ska verkligen inte läsa om sånna hemskheter för jag kan typ aldrig glömma det. Nu ska jag läsa om något mer lyckligt istället. Lyckligt och roligt!

Ingen mer film!!

Okej. Jag har kommit fram till två saker under natten då jag inte sovit..

1. Jag ska nog inte äta några mer mjölkprodukter på ett tag. Gabriel har gråtit och gråtit och INTE sovit. Mage=ont. Min besvikelse är total. Men inget blod i de tre bajskorvar som tittat ut iaf. KONSTIGT!

2. Jag ska nog aldrig mer kolla på film. Varför gör man det egentligen? Alltså Dear John va ju en bra film visserligen. Jag trodde den skulle vara ännu bättre än den var, men ändå. Men den va ju sorllig! Folk dog ju! Den berörde mig så att jag ville gråta men nu är ju inte jag en sån tjej som gråter till filmer. Fast jag måste erkänna att detta va den andra filmen som jag sett i mitt liv som jag velat gråta till. Det va så mycket ensamhet i filmen. Fy! Nä, ingen mer film för mig. Jag hinner lixom inte ta itu med sånna känslor nu för tiden. Då måste jag få ett bryt och det kan ta flera dagar innan jag blir mig själv om jag väl får ett bryt och det hinns inte med!


Den enda filmen jag gråtit till är den tecknade filmen "Upp". Herreguuuud vad sorlig den är. Jag grät och grät som besatt. Inga små tårar som tyst rullar ner för kinder här inte. Nej, jag kan faktiskt inte gråta på det sättet. Ska man gråta så måste man ju ta i från tårna om man ändå ska göra det lixom. Så när vi kollade på "Upp" första  gången så kunde jag typ aldrig sluta gråta. Lite jobbigt som det skulle bli så nu för jag har ju en bebis som vaknar typ helatiden och man kan ju inte få en bebis att somna om när man gråter. Inte jag iaf.

Gabriel ligger på golvet och säger MA-MA-MA-MA-MA och jag tror fan i mig att han menar mig! Alltså han kollar på mig och väntar lixom. Kollar om jag reagerar. Och jag läste någonstans att dom kan göra det när dom är 7 månader!! Och om jag inte reagerar på ett tag så börjar han gråta och säger ma-ma-ma-ma ännu mer.

Söta bebis! Nu ska jag pussa på honom=)

Filmtajm!

Bebis sover efter lite om och men. Blir lätt så när rutinerna inte följs på två dagar. Men sånt måste få hända för man kan inte sitta och gå efter klockan varendaste dag.

Jag och Fredrik ska kolla på en film nu. Dear John som jag velat se i tusen år och jag köpte den som dvd när jag va gravid men har inte sett den än för att jag inte har haft någon att se den med. Men nu har vi sådan filmbrist att Fredrik gick med på att se den. Jag har höga förväntningar på den!

Film är verkligen inte min grej egentligen. Jag gillar inte att gå på bio för det tycker jag mest är kallt, långtråkigt och alldeles för högt ljud. Det är ok om det är en rolig film så att man kan skratta lite, men action/äventyr osv är verkligen inte kul att se. Mitt filmintresse är typ obefintligt, men min favoritfilm är mammamia. Den har jag faktiskt sett 3 ggr på bio och skulle kunna se den 15 ggr till på bio och jag har såklart filmen på dvd och har med all säkerhet sett den över 20 ggr hemma. Den är SÅ BRA!

Några filmer till finns det som jag gillar men alla är komedi/drama. Det får absolut inte vara sorg i form av död eller mord eller skjutas allför mycket eller skräck för då är jag inte mig själv på flera dagar. Jag kan inte sova och blir deppig. Jag vet inte varför jag blir så men jag tänker för mycket tror jag. Jag lever mig verkligen in i om det hemska skulle hända mig och sånt. Så INTE några hemskheter i filmerna för mig, särskilt inte nu efter jag fått barn. Jag är för känslig!

Nu ska vi se Dear John iaf. Jag har höga förväntnignar för alla säger att den är så bra, men sorlig. Hoppas den är sorlig på typ "oj, vi är jättekära men kan inte vara ihop"-sättet, för då är det lugnt. Bara den inte är sorlig på "oj, du dog och här är jag ensam kvar i världen"-sättet för då överväger jag att stänga av!!

Godnatt!

Vårat midsommarfirande.

Godmorgon!? Pigga och fräsha? Själv var jag ju både chaffuör och ammande mamma igår så jag är pigg och fräsh=)
Vi hade en väldigt trevlig dag igår! Förutm en liten händelse vid lunch.

Jag satt och matade Gabriel vid 12 innan vi skulle åka och efter maten gav jag honom fruktpuré som vanligt. Jag tyckte inte han åt purén med så god aptit så jag tog en sked själv i väntan på att han skulle öppna munnen och insåg att den va ju inte god!? Dom är ju alltid såå himla goda så jag blev lite förvånad. Insåg att den smakade gammal och läste således på förpackningen och fick mig en chock! 18/01/11 stod det. Alltså 18 Januari i år. ETT HALVÅR GAMMAL! Och jag köpte den i tisdags. Och den va ekologisk, såklart. Köper inget annat än ekologisk frukt till honom. Men eftersom den va ekologisk är den ju inte så bra att äta efter utgånget datum.

Jag fick genast världens sämsta samvete, men alltså seriöst, vem läser alla datum på barnmaten? Jag bara antog att den inte hade gått ut. Eller jag hade rättaresagt inte en tanke på att den kunde vara gammal. Men nu kommer jag läsa vartendaste datum framöver. INTE konstigt att Gabriel hade ont i magen igår natt och har bajsat tusen gånger och har varit dålig i magen. Jag trodde han hade reagerat på tomat, men jag inser att jag i förrgår gav honom en hel burk av den utgångna fruktpurén. Stackars min bebis! Men nu mår han bra igen som tur är. Magen löste det.

Jag lämnade tillbaka de två burkarna som va kvar (det va ett 4-pack från början)  och fick dubbla pengarna tillbaka (36 kr) och klagade såklart lite på dem. Men jag är ingen hysterisk morsa som brusar upp och kräver att få prata med chefen och sånt. Helt onödigt, vad ska dom göra lixom? Såklart kolla igenom sitt lager, men det är ju faktiskt lite upp till kunden att kolla datum med.

Jaja, åter till midsommarfirandet. Vi åkte hem till Fredriks mamma med familj och åt massa massa gott! Jag fuskade som tusan och åt riktigt smör (smakupplevernas smakupplevelse!!), gräddfil, grädde, mjölk i kaffet och fetaost. Fy på mig! Men Gabriel mår prima änsålänge. Jag får väl vänta och se vad hans bajs bjuder på sen. Bjuder inte bajset på blod på en vecka så skiter jag i det här. Bokstavligt.

Gabriel va faktiskt på dåligt humör första halvan av dagen igår! Men inte konstigt, stackarn kräktes ganska mycket och verkade må illa av den dumma purén. Men sen så när magen hade repat sig så va han vaken hela kvällen tills lite över 22. Glad i hågen! Inget gnäll, bara skratt! Jag gjorde en midsommarkrans till min plutt och försökte få perfekta bilder (så perfekta det går med min kamera), men Gabriel hade så mycket annat att fokusera på än att se bra ut på bild så jag fick inte någon riktigt bra. Men Gabriel är ju perfekt och fin vad han är gör så jag bjuder på lite olika utseenden/måenden:


Fy och blä! Inte kul!=)


Okej, Enda bilden på mig på hela kvällen. Den är väldigt osmikrande, det
är jag medveten om men jag lägger upp den av en endaste andledning.
Jo, det finns nog bara EN person i denna värld som ALLTID tar bilder
underifrån. Min kära pojkvän Fredrik. Snälla Fredrik, jag ber dig härmed
SLUTA TA BILDER UNDERIFRÅN!!!! Alla kommer nu i framtiden tro att du
har en flickvän som har häng-dubbelhaka och ser allmänt osmikrande ut.
Vill du det eller? Nej, just det!


Jag la min lille mask på den fuktiga gräsmattan för att få en finare bild.
Han log en liten stund men tyckte inte det va så angenämt att ligga där och
hacka tänder (tandkött). Men kransen blev ganska bra ändå måste jag
säga.


Min kära Fredrik, mitt söta barn och Fredriks storasyrra Camilla! Och
Gabriels nappflaska ser jag nu...=)


Mitt olagligt söta barn=) Som mamma får man faktiskt skryta om hur bedårande
sina barn är. Alla mammor gör det=) Hoppas jag iaf. Alla borde göra det!


Man vill bara äta upp honom! Hans runda lilla näsa och gulledubbelhaka!


Och så fick vi med Fredriks mamma på en liten bild också!=)

En väldigt trevlig midsommar alltså. Och ett liiitet uppfyllt grädde/ost/smörbegär! Jag skulle nog kunna äta upp en hel smörkartong. Som ett barn typ.

Nu ska jag göra något vettigt. Bye.

Glad midsommar!

Glad midsommar!=)

Jag fick knappt sova inatt för stackarn hade ont i magen. Tror inte hans mage gillar kyckling med tomatsalsa. Han blir dålig i magen och han har både vaknat och gråtit flera gånger i natt och gråtit i sömnen. Kl 04 gick jag upp med honom och då bajsde han massor. Inga bajskorvar här inte. Mer smet. (Gud vad fräsh jag är som delger denna info va?=)

Min brist på sömn i natt innebär att jag tänker ta igen den nu. Så jag hoppar i soffan och slumrar en stund innan midsommarfirandet startar idag kl 14. Jag vill sååååå gärna hinna göra en blomsterkrans till Gabriel men jag har varken ståltråd eller blommor... Kanske kan lösa det under dagen. Det vore ju så sött!!

Gabriel 7 månader!

Tänka sig att Gabriel redan är 7 månader idag! Helt otroligt! Jag kan inte förstå vart min lilla pluttesnuttebebis tar vägen?! Fast å andra sidan kommer jag nästan inte ihåg att han varit en pluttesnuttebebis. Det är verkligen sorligt! Men jag fyller i hans bok, varenda rad och jag har planer på att göra en fotofok som man kan göra på olika fotosidor. Smidigt verkar det! Och jag ska framkalla massor av bilder snart och sätta in i fotoalbum och sånt.

7 månader känns så mycket större än 6 månader. 6 månader känns ändå som en liten bebis med 7 månader känns mer som ett litet barn. Han utvecklas så himla mycket och babblar på med ord som: dadada, bababa, agoagoagoago, gagaagaa osv...Han ålar runt i små cirklar men kommer inte framåt riktigt än. Han äter och äter och bajsar oh bajsar.

Nu har han inte bajsat blod på över en månad, jag är ganska säker, det blir ju svårare att se nu när han äter mat för det är ju en massa annat i de där korvarna. Igår tex trodde jag vid första anblicken att det va blod i bajset, men sen insåg jag att han ju ätit kyckling med tomatsalsa till lunch och så gick jag och kollade i den burken och ja, de mosade tomaterna såg likadana ut i burken som i bajset...Mysigt!!

Jag får infall ibland av att jag nog kan börja äta mjölk igen men inser att jag måste nog vänta tills vi får en till läkartid. TRÅÅÅÅÅÅK. Jag vill ha gräddtårta och gräddglass och tsatziki och bara en stor jäkla skål med GRÄDDE!

Tillbaka till Gabriel så 7 månadersdagen till ära så övade vi på att sitta stabilt, för han kan ju sitta men om det börjar luta lite så faller han i golvet, vilket han gjorde idag. Jag skulle bara hämta en leksak bakom mig för han såg såå stabil ut och då faller han rakt bak och fick väl både en chock och ont stackarn! Han va så ledsen en stund, grät och snyftade och jag tycker så hiiimla synd om honom samtidigt som jag tycker han är så otroligt söt när han gråter så jag måste le en smula. Då hatar jag mig själv lite. Men sen gick det över iaf och han blev glad igen.

Vid 7 månaders ålder kan Gabriel alltså:

*åla bakåt och i cirklar och ibland lite framåt.
*vända runt från rygg till mage och mage till rygg.
* sträcka armarna när han ligger på mage och dra upp knäna under sig så att han står i krypposition, men han        kryper inte.
*hålla i fötterna, men han är ointresserad av att suga på dem, vilket är intelligent då fötter inte alltid är så fräsha=)
*Sitta korta stunder.

Han kan ju såklart mycket mer men detta är väl vad han lärt sig det senaste. Fast vända sig gjorde han ju för längesen, men ändå. Det märks ju så tydligt att han utvecklas och kommer på nya saker han kan göra varjedag. Det är en härlig ålder nu och framåt. Sömnen är ju lite jobbigare men det är väl för att det händer en massa och tänder är påväg. Inatt sov han iaf skapligt och jag blev nästan utvilad! Sålänge vi följer rutinerna någorlunda så blir sömnen väldigt mycket bättre! Vissa perioder får man nog vara noggrannare med rutiner för att få allt att fungera.

Tex så får han inte sova efter kl 16 helst för då kan han inte sova så bra på kvällen och det blir ju svårt om han knappt sovit på eftermiddagen. Då måste han ju få sova efter 16 och då blir det inte roligt på kvällen.

Det är verkligen en balansgång, men det är bara att anpassa sig!



Gabriel sötunge för ett tag sedan. Foto taget av Sandra.


Gullrumpe Gabriel 7 månader.




Han dricker vatten ur nappflaska nu! Innan tyckte han det va äckligt med
vatten men nu går det finfint!


Gabriel en dag gammal på neo. Han matades ju med babysemp med en
såkallad "snipa" för att han hade lågt blodsocker vid födseln pga min
diabetes. Tänk att han varit så hiiimla liten! Helt galet. Sötare finns inte!

Nu ska jag sova! Godnatt!



Dagens.

Hello.
Dagen har inte erbjudit många spännande händelser, men lite har jag fått gjort iaf.
Jag har tvättat, diskat, varit och återvunnit 5 kassar skräp (som vi samlat på oss på mindre än 2 veckor typ, jag är BÄST på att återvinna, hejja mig!) och så var jag och Gabriel och handlade. Jag funderade över varför det ALLTID ska börja regna på mig när jag återvinner?! Lite irriterande och stå där och sortera  när det regnar, men förutom det så känner jag mig så himla bra när jag återvinner. Jag återvinner nämligen typ allt som går att återvinna. Skulle tippa på att iaf 95% av det som finns hemma hos oss och ska slängas hamnar i återvinningen. Jag vet att flera stycken jag känner kan bli bättre på det! Bli det nu!! Det är en BRA insats lixom.

Sen blev jag låg. Alltså mitt blodsocker är lite instabilt just nu. Upp och ner, som en berg och dalbana. Obekvämt. Måste alltid kolla blodsockret innan jag kör bil annars kan jag nog åka fast för rattfylleri, allvarligt talat för det känns som att vara full! Jag känner inte hur fort jag kör eller hur nära jag kör andra bilar eller om jag står still eller om jag åker när jag står i rödljus tex. Det kan väl klassas som rattfylleri? Troligt.

Jag kämpar som en TOK för att få ordning på mitt blodsocker. Idag har det faktiskt inte blivit direkt högt någongång, men lågt två ggr. Jag har till och med bytt insulinpenna för den digitala som jag hade känns lite osäker. Jag tror det är fel på den. Jag ska föressten kolla med min diabetessköterska Lars om jag kan få inopererat en såndära pump som vissa har. Vet inte om man måste ha svårbehandlad diabetes för det eller något, men jag ska iaf fråga honom för jag HATAR att ta sprutor. Jag har blåmärken över hela magen och låren och det gör förbannat ont ibland. Alltså inte som ett stick, det typ smärtar på ett större område. Inte kul.

Haha, föressten så måste jag berätta om dagens bajs. Gabriels bajs alltså. Ja, det har ju blivit korvar nu istället för han äter ju mat och dom korvarna trycker han ut med jämna mellanrum. Tex så kände han för att trycka ut två prima korvar nu ikväll precis när jag va klar med att tvätta den lilla rumpan. Trevligt. Inte nog med det så kissar han som avslutning med. Så jag fick sanera dubbelt. Det tyckte han nog va roligt. Han bajsar typ alltid såfort blöjan inte är på känns det som!

Nu ska jag slänga mig i soffan och bara glo på tv:n och slappa så mycket det bara går! Bye!

Midsommar planer.

Herregud vilket superdåligt väder det är. Helatiden! Det konstiga är att jag aldrig vänjer mig. Hela juni är ALLTID regnigt och kallt. Tjocktröjorna åker alltid fram igen efter sköna maj. Och midsommar verkar ju bli precis som alltid. Iskyla, växlande molnighet och såklart de opopulära regnskurarna. Jag har ända tills i år ändå alltid börjat dagen med en klänning som alltid övergått till tjocktröjor, mjukisbrallor, luva, vantar, osv, osv. Därför tänker jag starta dagen med de varmaste kläderna jag kan hitta i garderoben i år!

Och är det inte något konstigt med midsommar och nyår!? Alltid är det sådan HYSTERIII över vad man ska göra, men man gör aldrig något speciellt? Eller inte så speciellt som alla förväntar sig. Nu har vi våran Gabriel som bara va 19 veckor i magen förra året och jag måste fortfarande vara nykter, men det gör mig ingenting.
Vi ska åka hem till Fredriks mamma med familj och ha en lugn och mysig midsommar med utrymme för barn och bebisar=) Och jag får inte äta grädde=(.




Rutiner.

Hejsan.

Jag har inte gett upp min fina blogg om ni undrar, men motivationen är inte på topp. Jag förstår ju själv att man inte har mer än 10 läsare om man inte uppdaterar och lägger tid och energi på sin blogg, men jag har inte alltid varken tid eller energi, men vill ha det. För att det ska bli en intressant blogg behöver man lägga upp bilder med och det kan jag bara jag vill, men det är lite väl tidskrävande ibland tycker jag. Men jag ska komma på ett sätt att hinna med bloggen. Ett annat problem är att det känns ofta som att jag bara skriver om Gabriel. Bloggen handlar ju iförsig om mig och mitt liv och Gabriel är ju en väldigt stor del av mig och vad jag gör om dagarna.

Dessa 10 läsare som troget följer mig är troligtvis bara vänner och nära som jag känner och ofta pratar med, därför känns det ofta även som att jag upprepar mig, men dessa 10 verkar sakna min blogg så jag antar att det inte gör så mycket. Jaja, jag har inte gett upp iaf. Jag funderar bara på hur jag ska få det att fungera bättre=)

Jag tänkte berätta att jag och Gabriel faktiskt har ordentliga, fasta rutiner. Det trodde jag aldrig, för jag har aldrig riktigt varit särskilt bra på rutiner och i början när Gabriel va pyttebebis trodde jag att det bara va jobbigt och inte gick att följa rutiner till punkt och pricka, men se, det ändrade sig! Inte för att jag inte kan ändra på en endaste liten punkt någon dag, men det märks så tydligt på Gabriel att han mår som bäst när allt flyter som det ska. Som idag tex så har allt flytit på enligt rutinerna. Såhär ser de ut just nu:

07:30 går vi upp. Jag vägrar gå upp tidigare och Gabriel vaknar oftast runt den tiden.
08:00 äter jag frukost och Gabriel grejar med leksaker.
09:00 ammar Gabriel.
ca 09:30 Sover Gabriel förmiddagsluren.
ca 11:00 Vaknar Gabriel.
12:00 äter vi lunch, efter lunch gör vi något, oftast går vi promenad med någon, går och handlar, går till stan, fixar ärenden osv..
14:30 ammar Gabriel igen, somnar fort efter det.
ca14:30 Sover Gabriel middag.
ca 16:00 vaknar Gabriel
17:00 äter Gabriel lite fruktpuré som senare kommer ersättas med middag.
ca 19:00 äter Gabriel kvällsmat, dvs gröt.
19:45 badar Gabriel eller så tvättar jag bara av honom lite beroende på om det är baddag eller inte.
20:00 ska Gabriel sova.

Dessa rutiner har Gabriel nästan skapat själv. Från att han var 3 månader visade han tydligt att han va trött kl 20 och ville sova. Därefter kom de andra rutinerna in i bilden. Han mår just nu bäst av två sovpass om dagen och om dom inte blir ordentliga blir han oftast gnällig och får svårt att komma till ro på kvällen. Han äter numera mat, vi är alltså klara med smakportionerna. Det funkar jättebra! Han har inte kommit på att man kan matvägra än!

Dessa rutiner innebär inte att vi tex inte kan göra något på morgonen eller lixom sitter fast hemma hela dagarna, han kan tex sova i vagnen om jag ska göra något på förmiddagen osv, men just nu känns det bäst om han äter lunch hemma för han tappar koncentrationen så lätt och om han inte äter måste jag ju amma istället och det känns som ett bakslag då jag håller på att vänja av brösten lixom. Så det är amning ca 3 ggr om dagen just nu + typ hela nätterna. Han är ju 7 månader om 2 dagar och jag har läst massor om att bebisarna oftast har stora problem med nattsömnen då för att det händer så mycket med dom och Gabriel stökar runt som en tok på nätterna så ja, han har svårt att sova. Inte svårt att somna på kvällen, men att sova lugnt om nätterna. Så jag tänker inte avvänja honom vid att sluta amma på nätten just nu, det är nog omöjligt.

Nu ska jag njuta av min egentid! Bye!


KräkGabriel.

Guuuud, det va såå hemsk precis! Gabriel skulle precis sova efter att han ätit. Han hade ammat båda brösten och ätit broccoli och banan/äpple pure typ två timmar före det, och precis när han fått nappen och skulle sova så typ hostar han till lite och sen så kräks han upp all världens hav typ, så jag lyfte upp honom snabbt som tusan för han såg ut att sätta kräket i halsen och då kräks han en gång till ännu mer! Det va en JÄTTEPÖL i våran säng (tur vi hade plastad frotté under). Jag har aldrig sett en bebis kräkas upp så mycket mat!

Nu har jag tre teorier:

1. Han har fått i sig någon bakterie som gör honom tillfälligt "magsjuk". Den teorin är inte så trolig egentligen för han har varit glad och sett ut att må prima hela dagen och ätit bra så han verkar inte må illa. Direkt efter han kräktes va han glad och sprallig igen.

2. Han dushade med Fredrik före nattningen och satte lite vatten i halsen och kanske hade kvar lite som kom så fel att han kräktes så himla mycket.

3. Han verkade behöva rapa och hosta samtidigt när det hände och detta utlöste kanske att all mat kom upp igen.

Alltså han måste ju ha varit väldigt mätt innan han kräktes för det va verkligen hur mycket som helst! Jag hade ju tomma bröst och antar att han behövde få i sig mer mat nu när han förlorade allt så jag gjorde välling, men han va så trött så han somnade innan den hann svalna. Jag fick i honom lite vatten iaf.

Guud, jag hatar när det blir såhär! Tänk alla gånger han kommer vara sjuk! Jag kommer vara den värsta hönsmamman i världshistorien! Jag känner för att sitta och bevaka honom när han sover nu, men inser att det nog inte är så farligt som jag tror egentligen.

Stackars min bebiis!!

Älskade sommarvärme!

Hejsan.

Jag sitter och väntar på det kraftiga åskovädret som utlovats heladagen. Ush och fy.

I helgen var jag och Gabriel med Sandra och tobbe i Falkenberg och solade på Skrea strand. En jättemysig dag! Gabriel solade såklart inte, han låg med solskyddsfaktor 50+ under ett parasoll och grejjade med leksaker och åt lite sand emellanåt. Han fick även Premiärgunga!

Sandra offrade sig riktigt ordentligt för att få fina bilder på Gabriel i vassen med havet som lite bakgrund och diverse andra vackra bilder med de finns såklart i hennes kamera men om ni vill se ett smakprov så gå in på hennes blogg HÄR.

Innan vi kom iväg stannade vi till på apoteket utanför maxi och medans jag va inne hade Gabriel bajsat. Eftersom han satt i bilstolen utlöste detta bajs en riktig bajskatastrof. Faktiskt den värsta bajskatastrof jag varit med om. Det va en hel pöl med bajs i stolen när jag lyfte ur honom och halva t-shirten va nerbajsad och när jag försökte få av den blev det bajs på armen och magen och axeln och han åt nog lite bajs med eftersom att det kom lite på handen. Jag fick lägga honom på en handduk på parkeringen och sanera minst sagt!! Helgt galet! Men han va nöjd och efter det va vi påväg mot falkenberg och Gabriel somnade nästan direkt=)  Nöjd efter att ha bajsat ut allt det bajset antar jag!
Bildbevis finns alltså i Sandras blogg.

Det är ju så underbart väder!! Hoppas att det är sol varvat med lite korta regnskurar ibland hela sommaren! Verkligen underbart!!

Nu ska jag Typ fortsätta njuta av lugnet för Gabriel sover. Han är slö i värmen men jag tvingar i honom vatten iaf=)

Bye.

Bilderna på Gabriels dop!

Hello. Tänkte passa på att lägga ut dopbilderna innan det glöms bort! Jag har fått bilderna från Sandras Kamera och några från frugans kamera. Dom är ganska lika så jag är inte hundra på vems som är vems, men då vet ni iaf vilka som är fotograferna!


Gabriel somnade ju under prästens predikan och en stund där efter=)


Hela familjen.


Min bror och Fredriks syster som är faddrar och prästen.


Våran söta Gabriel Tintin Poulsen.


Han blev lycklig och glad efter att han fick sova en stund=)


Vi tog lite bilder i gräster utanför kyrkan.


En av Gabriels doptårtor.


Äta gräs?





Ett litet urval av alla bilder som togs på Gabriels dopdag. Han va så söt och glad och duktig och det blev en riktigt bra dag!

Problem.

Hejsan.

Alltså jag förstår verkligen inte hur jag ska göra med Gabriels påhittade allergi.
Från början trodde jag ju inte alls att han var allergisk, men testade tillslut att utesluta mjölkprodukter ändå för att det skulle hända något. Något bättre blev han ju där ett tag, och jag började faktiskt tro att det kunde vara en tillfällig mjölkallergi ändå. Men nä, nu tror jag inte det längre, för det är fortfarande blod i avföringen ibland, inte ofta, men kanske i genomsnitt 1 gång varannan vecka.

Det är verkligen otroligt jobbigt att avstå från mjölkprodukter och numera ägg också när alla runt omkring mig helatiden påpekar att dom inte tror att han är allergisk utan har andra teorier om omogen tarm och sprickor lite längre in i rumpan... Jag själv tror ju inte heller på allergi då han växer så bra och är glad och pigg och ser ut att må bra helt enkelt. Han har ju väldigt ont i magen på nätterna, det är pruttar som fastnar och ger honom smärtor och eftersom att det är till och med värre nu med magontet på natten när jag inte äter mjölk och inte har gjort på 2 månader så kan det ju omöjligt vara det.

En gång i helgen som var fuskade jag faktistk och åt saker med mjölk i. Det hände ingenting. Han mådde inte dåligt och det kom inte blod i avföringen. Är inte det bevis nog?

Problemet är nu då att läkarna måste ju använda sig av uteslutningsmetoden för att kunna förstå vad problemet är. Men jag tror inte det är så avancerat som dom vill tro. Jag känner mitt barn bäst. Jag vill att dom bara går in där bak i tarmen på honom och kikar lite, är det inget problem där så tror jag att han bara har en omogen tarm. Det är många som säger att bebisar ofta har omogna tarmar som kan ställa till problem.

Jag tänkte ju ett tag att jag skulle sluta amma och ge ersättning istället men nä, alltså jag kan inte. Jag kände mig bara väldigt ledsen idag när jag gav honom att smaka på ersättningen och han tyckte det smakade pyton och visade så tydligt att han ville amma. Då blev alla mammakänslor alldeles för stora att hantera så det är inte ett alternativ. Jag går hellre på all världens dieter. Ett tag trodde jag inte det, men då hade jag heller inte testat.

Nina tipsade igår om att det är många bebisar som har blivit hjälpta med magproblem genom akupungtur så det är nog nästa steg. Jag får ju fortsätta äta mjölkfritt och äggfritt för att läkarna säger det, jag kan ju inte direkt ringa till dom och säga att jag ställt en egen diagnos. Men akupungtur ska jag söka vidare på och se om det kan hjälpa.
Jag är nästan desperat. Det ska inte behöva vara såhär avancerat. Amningen har funkat utan ett endaste litet problem och ska så fortsätta göra 3-4 månader till. Men mindre och mindre såklart.

Det hade varit så skönt att bara kunna gå till affären och köpa vanlig gröt till honom. Vanlig mat. Vanlig välling. Jag tror han är fullt frisk men med en tarm som inte riktigt är mogen.




RSS 2.0