Rabarberpaj med marängtäcke.
Här kommer receptet på världens godaste och enklaste paj!
Smuldeg:
-125g smör
-1 3/4 dl havregryn
-1 1/2 dl vetemjöl
-0.5 dl socker
Fyllning:
-4-5 rabarberstänger
-1 dl socker
-1 msk potatismjöl
Marängtäcke:
-2 st äggvitor
-2 dl socker
-3 droppar ättika ( eller citronsaft)
Vaniljsås:
-4 äggulor
-4 msk florsocker
-1 msk äkta vaniljsocker
-4 dl grädde
Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull. Blanda i de torra ingredienserna. Skiva rabarberna i små skivor och blanda dem sedan med sockret och potatismjölet. Lägg rabarberblandningen i en ungssäker form. Smula över smuldegen. Ställ in i mitten av ugnen i 225 grader i 15 minuter. När du tar ut pajen sänker du ugnen till 200 grader.
Under tiden pajen är i ungen vispar du marängen. Vispa äggvitorna till fast skum med hälften av sockret och ättikan. Häll därefter i resten av sockret. Låt pajen svalna ngt innan du brer över marängen. In i ugnen igen 15 minuter.
Den hemmagjorda vaniljsåsen är himelskt god och härligt fluffig! Du separerar äggulorna till den skål du ska servera i. Blanda i florsockret och vaniljsockret. Vispa.
I en annan skål vispar du grädden. Den ska vispas ganska hårt. Blanda sedan i grädden i ägguleblandningen och vispa tills det har blandat ihop sig helt. Ställ den gärna i kylen en stund! Så mycket godare än de där mystiska pulversåserna!
Gudagott!
Kommentarer
Trackback