Blåbärsscones.
Goda blåbärsscones.
Du behöver
Receptet är för 4 personer.
- 3 dl mjölk
- 1 ägg
- 100 gram smör
- 2 dl havregryn
- 8 dl vetemjöl
- ½ dl socker
- 1 ½ dl djupfrysta blåbär
- 4 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljpulver
- 1 tsk salt
Gör så här:
Blanda mjöl, gryn, socker, bakpulver, vanilj och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
Blanda ner de djupfrysta bären. Vispa ner ägget i mjölken och blanda ner den. Rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
Dela degen i sex bitar och platta ut till runda kakor, cirka 15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.
Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade med smör eller färskost!
Sconesen före ugnen...
Sconesen efter ugnen!
Min scones med smör på och Ekologiskt äppelpiete med en klick honung
i till det. Gottigt!