Blåbärsscones.

Goda blåbärsscones.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 100 gram smör
  • 2 dl havregryn
  • 8 dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • 1 ½ dl djupfrysta blåbär
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, gryn, socker, bakpulver, vanilj och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner de djupfrysta bären. Vispa ner ägget i mjölken och blanda ner den. Rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i sex bitar och platta ut till runda kakor, cirka 15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade med smör eller färskost!

 

Sconesen före ugnen...

 

Sconesen efter ugnen!

 

Min scones med smör på och Ekologiskt äppelpiete med en klick honung

i till det. Gottigt!

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0